Karácsony Gergely: Az LMP egy proxy-Fidesz lett

  • narancs.hu
  • 2024. április 5.

Belpol

A főpolgármester szerint Vitézy Dávid a Fidesz első számú jelöltje.

„Csődbe akarták vinni a fővárost, csak nem sikerült. Nyilván irgalmatlan nehéz körülmények között, de Budapest mégiscsak működik. Ahogy a történészek mondják, ez egy ellenálló város, ami sok mindent kibírt már, még az Orbán-kormányt is” – mondta Karácsony Gergely a 444.hu-nak adott interjújában.

A főpolgármester az önkormányzati nehéz anyagi helyzetén kívül beszélt a Rákosrendezőre tervezett, „mini-Dubajként” elhíresült beruházásról is, ami szerinte minden elemében felháborító, ezért mindent meg fog tenni azért, hogy ne jöjjön létre. Karácsony Gergely úgy véli, a rengeteg olyan budapesti rozsdaövezet közül, ahol új városrészeket kellene kialakítani, Rákosrendező a legértékesebb terület, ezért „ha ezt turisztikai vagy ingatlanbiznisz célra használjuk föl, ahelyett, hogy mondjuk egy 8-10 ezer lakást tartalmazó új városrészt alakítanánk ki, akkor egy nagyon rossz példát fogunk beégetni”.

Korábbi budapesti beruházások között szóba került a Biodóm is, amit jelenleg gyakorlatilag a Széchenyi fürdő vizének a hőjével fűtenek. Karácsony elmondta, ez néhány száz millió forintba még így is belekerül a fővárosnak, és bár bizonyos részei használhatók, „összességében ez a Biodóm előbb-utóbb vagy össze fog omlani, és le lesz bontva, vagy pedig az állam beletolja azt a pénzt, ami hiányzik.”

A júniusban esedékes önkormányzati választásokkal kapcsolatban a főpolgármester arról beszélt, arra készül, hogy Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, vissza fog lépni Vitézy Dávid javára.

„Látom, hogy a kormányzati propaganda inkább szól Vitézy Dávidról, mint Szentkirályi Alexandráról, és fideszes politikusok ajnározzák Vitézy Dávidot, az Orbán kormány egykori államtitkárát, tehát én azt gondolom, hogy ő a Fidesz első számú jelöltje”

– fogalmazott a főpolgármester, aki a lap kérdésére hozzátette, a LMP nem egy ellenzéki párt, mivel egy „proxy-Fidesz” lett.

Az interjú végén a pártalapításon dolgozó Magyar Péter is szóba kertült, akiről Karácsony Gergely úgy nyilatkozott: „Ami a NER-nek rossz, az az országnak jó, ő meg üti a NER-t, mint a répát, úgyhogy ehhez sok sikert kívánok.” A főpolgármester hozzátette, „nagyon szívesen beszélgetek bárkivel, vele is, de most nem éreztem azt, hogy lennének közös ügyeink.”

Vitézy Dávid az interjú megjelenése után nem sokkal Facebook-oldalán reagált a főpolgármester szavaira. Szerinte Karácsony a „mit miért nem lehet megcsinálni” típusú városvezetési logikát képviseli, amikor azt mondja, hogy nem lehet létrehozni a BKK-rendészetet. Karácsony ezzel kapcsolatban egyébként úgy fogalmazott, hogy „nincs olyan közbiztonsági szakértő, aki ne mondaná azt, hogy ilyet veszélyes mondani, mert ezt nem lehet megcsinálni.” Vitézy azt ígéri, létrehozza a BKK-rendészetet, amint 2024 októberében munkához lát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk