Karácsony: Ha nem lesz előválasztás, akkor biztos, hogy nem leszek miniszterelnök-jelölt

  • narancs.hu
  • 2021. február 19.

Belpol

A fővárosi oltási programról és a Lánchíd felújításáról is beszélt.

Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt terveiről, a fővárosi oltóprogramról és a Lánchíd felújításáról.

Karácsoyn elmondta, hogy az egészségügynek három feladatot kell egyszerre ellátnia: a napi egészségügyi ellátási feladatokat, miközben növekszik a fertőzések száma, és emellett kell oltani. Így a nemzetközi nagyvárosi példákat követve a főváros azt javasolja, hogy nyissanak meg nagy intézményeket - például  sportstadionokat - , amelyekben oltani lehetne. A kormány szerint az intézményrendszer néhány plusz oltóponttal elbírja a terhelést, mondta el Karácsony , aki szerint a kormány terveihez képest 10 plusz oltópontot javasol a főváros.

A Lánchíd felújításáról elmondta, hogy a főváros pénzügyi helyzete miatt aaz Alagút nélkül tudják megkezdeni, így  8 milliárddal olcsóbb lehet a projekt. De így is: a Lánchíd 30 év után végre fel lesz újítva. Nem érti, hogy az ígért kormányzati hozzájárulást (6 milliárd forint) miért nem teljesíti a kormány, és miért épp a Lánchíd felújításáról vitázik, amikor például az atlétikai stadion 100 milliárddal többe kerül, mint tervezték.

Arról, hogy vannak-e miniszterelnök-jelölti tervei, elmondta: sok a nyitott kérdés, de mindenképpen az előválasztás eredményében bízna, amiről még nem tudni, hoyg megtartható-e. Hozzátette, csak akkor lesz miniszterelnökjelölt, ha lesz előválasztás. Ha valamilyen okból nem lesz előválasztás, akkor biztosan nem.

Figyelmébe ajánljuk