Kocsis Máté és a Magyar Nemzeti Bank is feljelentést tett Varju László sajtótájékoztatója miatt

  • narancs.hu
  • 2022. december 9.

Belpol

Rémhírterjesztésnek tartják, hogy a DK a megtakarításaik kivételére buzdította szimpatizánsait.

Matolcsy György hétfőn arról beszélt a gazdasági bizottság hétfői ülésén, hogy a kormánynak fel kellene használnia a magyar családok „nem látható párnákban” tartott, nagyjából 20 ezer milliárd forintnyi megtakarítását, hogy megvédje az inflációtól: „Ha lennének kormányzati programok, amelyek bekapcsolják ezt a 20 ezer milliárdot például az energiahatékonyság keretében indított programokra, energiatakarékosságra, élelmiszeripari termelékenységet növelő programokra, akkor megúsznánk ezt a pénzt.” (Ez volt Matolcsynak az a hírhedt megnyilatkozása, amiben a kormány gazdaságpolitikáját is kritizálta.)

Péntek délután a DK képviselője, Varju László arról beszélt a párt sajtótájékoztatóján, hogy Matolcsy szavai szerint az Orbán-kormány a magyarok megtakarításaiból „kísérelheti meg feltölteni az államkasszát.” Hozzátette: „Alig több mint 10 éve az Orbán-kormány már einstandolta az emberek magánnyugdíjpénztári megtakarításait, mert pénzre volt szüksége”.

Kocsis Máté fideszes képviselő már a sajtótájékoztató előtt közölte, hogy feljelenti a DK-s politikust rémhírterjesztésért. „Jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő több irányból, melyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt” – írta Kocsis, nem pusztán sugalmazva, de bizonyíték nélkül állítva, hogy az ellenzék külföldi segítséggel akarja bedönteni a forintot. Kocsis azt is kilátásba helyezte, hogy azokat a sajtótermékeket is feljelenti, amelyek beszámolnak Varju sajtótájékoztatójáról.

A DK ugyanis a közösségi médiában és sms-ekben is arra buzdította követőit, hogy szüntessék meg bankbetéteiket: „Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert »a gazemberek ellopják«” – állt egy szöveges üzenetben, amit a Magyar Nemzet ásott elő.

A sajtótájékoztató után az MNB is közölte, hogy feljelentést tesz, a rendőrség pedig már nyomoz. „A jelenleg ismeretlen elkövető vagy elkövetők bankpánik kialakulására alkalmasnak látszó, valótlan tartalmú információ(ka)t és üzenete(ke)t tett(ek) közzé informatikai és távközlési eszközökön” - olvasható a police.hu oldalon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk