Medián: Magyar Péter szimpatizánsainak 13 százaléka korábban fideszes volt

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Belpol

De a miniszterelnöki feladathoz még fel kell nőnie a megkérdezettek szerint.

Részletesebb adatokat közölt a Medián arról a közvélemény-kutatásról, amiből kiderült, a Tisza Párt 25 százaléknyi biztos szavazót tudhat maga mögött. A HVG megbízásából készült felmérésből kiderül, hogy

a Tisza-szavazók több mint fele a legutóbbi országgyűlési választáson a hatpárti ellenzéki listára szavazott, míg 13 százalékuk úgy emlékszik, korábban fideszes volt.

Ötödük nem szavazott a 2022-es országgyűlési választáson, de Magyar Péter pártja az MKKP és a Mi Hazánk támogatóit is meg tudta szólítani.

A Tisza Párt lehetséges szavazói mindenféle réteg közül érkeznek, kivételt képzelnek ez alól az legidősebbek, a legkevésbé iskolázottak és a legalacsonyabb jövedelműek.

A Tisza-pártiak több mint kilenctizede támogatja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, ezzel szemben a „régi ellenzék” szavazóinak csak nyolctizede csatlakozna az EU-s intézményhez. Érdekesség, hogy a fideszesek egyharmada is.

A kutatás szerint a válaszadóknak csak kisebb része, 37 százaléka mondta, hogy Magyar Péter a kormányfői posztra „inkább” vagy „teljesen” alkalmas, ami magasabb ugyan, mint Dobrev Klára mutatója, de elmarad a hivatalban lévő miniszterelnöké mögött.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk