Megszólalt az Index mögött kavaró KDNP-s

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 19.

Belpol

Oltyán József a saját lapjának adott interjút.

Interjút adott Ziegler Gábor és Oltyán József, az Index mögött álló alapítványt alapító céget illetve Spéder Zoltán CEMP-csoportját a napokban megszerző két üzletember. Az Index függetlensége szempontjából Oltyán az érdekesebb figura, ő ugyanis a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, facebookos kommentjei szerint Orbán lelkes híve, az Indexnek viszont erős kritikusa. Az interjú a CEMP csoporthoz tartozó napi.hu-n jelent meg.

Nagy kavarás az Index körül: Spéder megvált médiaérdekeltségeitől

Ziegler Gábor kereskedelmi vezető és Oltyán József vállalkozó tulajdonába került a Cemp-X, amely az Indexet birtokló céget is visszavásárolta. Megtörtént a múlt héten előre jelzett tulajdonosváltás a Cemp-X kiadóholding és az Index mögött is, Spéder Zoltán, Bodolai László és a Cemp-x Online Zrt.

A beszélgetésből kiderül, hogy Oltyán és Ziegler valóban hitelből finanszírozta a vásárlást, hogy mennyiből, azt üzleti titokként kezelik. Az Indexet tulajdonló alapítvány mögötti céget azért kellett megvenni, mert az alapítványnak fennálló tartozása volt, valószínűleg egy Simicska Lajostól azóta Nyerges Zsolthoz került cég felé. E tartozás összegéről az új tulajdonosok azt mondják, hogy a CEMP értékéhez képest nem volt jelentős.

További érdekességek.

Oltyán József a KDNP-s szerepvállalásáról

"Nem kellett komoly oknyomozói munka a KDNP-ben betöltött szerepem megismeréséhez, ugyanis szándékosan beleírtuk az adásvételről szóló közleményünkbe. Annak ellenére, hogy számítottam heves reakciókra, mégis egészen szürreális élmény, amit a sajtó egy része ebből kikerekített. Semmilyen módon nem veszek részt az országos politikában és nem is tervezem. A megyei alapszervezetbe magánéleti okokból néhány éve kértem a felvételemet, ahol társadalmi munkában látom el a feladatomat. Az üzleti döntéseimet semmilyen módon nem befolyásolja a KDNP-s munkám."

Oltyán József az Indexet becsmérlő kommentjeiről

"A 444.hu által szemlézett kommentjeimet magánszemélyként írtam, a véleményem fenntartom. Amit az Indexről írtam, ahhoz azért érdemes azt is hozzátenni, hogy érzelmileg szálak fűznek a laphoz, hiszen több mint egy évtizedig voltam a megyei mutáció kiadója. Bevallom, hajlamos vagyok "felhúzni" magam, ha olyat olvasok az Indexen, amelyről tudom, hogy nem pontos. Más újságoknál nem érdekel a pontatlanság, de az Indexnél igen, mert a hírös.index.hu működtetése óta, ha lehet így mondani: "Indexes"-nek tartom magam."

Figyelmébe ajánljuk