Megszüntették a nyomozást a fideszes ellen, aki csak a „karját érintve kísérte” a 444 újságíróját

  • narancs.hu
  • 2017. október 13.

Belpol

Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

Szabó László újbudai Fidesz-tag, kabinetvezető-helyettes egy májusi konzultációs fórumon sérelmezte, hogy Halász Júlia, a 444 újságírója meghívó nélkül vett részt az egyébként nyilvános rendezvényen, és – miután a kamerázást megtiltották – fényképeket készített.

Halász szerint Szabó kizárta a teremből, és a felszereléséért sem engedte vissza. Lerángatta a lépcsőn, elvette a telefonját és kitörölte belőle a képeket.

Lerángatták a lépcsőn a 444 tudósítóját, és elvették a telefonját a Fidesz konzultációs fórumán - 444

Csütörtök délután kollégánk, Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Ezt az eseménysorozatot múlt héten jelentették be, Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt mondta, 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában. Csütörtökön Simicskó István honvédelmi és Varga Mihály gazdasági miniszter tartott fórumot a XI.

Halász Júlia Facebook-bejegyzéséből most kiderült, hogy több hónap után a rendőrség megszüntette a nyomozást az ügyben. „Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény” – írták a határozatban.

„Szabót hosszasan mentegeti a határozat: szervező is volt, meg amúgy is csak a karomat érintve kísért, és tulajdonképpen önként mentem vele. De hogy miért mentem volna bárhova is, miközben a kameraállványom még a teremben volt és miért volt olyan fontos, hogy kirakjon az épületből, tehát azt, hogy mi is történt valójában, úgy tűnik, egyáltalán nem vizsgálták” – írja az újságíró.

Úgy véli, „ha azon a délutánon hagynak forgatni, közel se tudtam volna olyan érzékletesen bemutatni ennek a rendszernek a kártékonyságát, mint azzal, amit most csinálnak velem”.

Szabó László az eset után emlékezetes nyilatkozatot prezentált a hvg.hu-nak. Érdemi kérdésre nem válaszolt, azt ígérte, a nyomozás lezárultával osztja meg saját változatát a nyilvánossággal.

Figyelmébe ajánljuk