Négycsillagos hotelt bérelt ki kollégiumnak az MCC

  • narancs.hu
  • 2021. március 17.

Belpol

A Hotel Flamencóban lesz a Mathias Corvinus Collegium irodája, közösségi tere is.

A Danubius Hotels hosszú távra bérletbe adta a budapesti Hotel Flamencót a Mathias Corvinus Collegium (MCC) számára – adta hírül a turizmus.com. A szállodavállalat vezérigazgatója, Kovács Balázs azt nyilatkozta, a koronavírus-járvány nyomán lassan áll helyre a nemzetközi turizmus. Ezt is figyelembe vették, amikor úgy döntöttek, bérbe adják a Feneketlen-tó parkjában lévő,  1983 óta működő hotelépületet. 

A következő négy évben ez lesz az MCC kollégiuma, közösségi tere, irodája, és rendezvényeit is ide szervezik. Az átadás már elkezdődött, a bérlő maga elvégzi azokat az átalakításokat, amikre szükség lehet. 

Aki most kattint a Danubius Hotel Flamenco honlapjára, azt már a bérbeadásról szóló értesítés fogadja.

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény, általános iskolai felső tagozatosoknak, középiskolásoknak és egyetemistáknak nyújt kiegészítő képzéseket. Tombor Balázs és Tombor András alapította, működtetője a Tihany Alapítvány, amely – mint a 24.hu most emlékeztetett – tavaly év végén százmilliárdos vagyonhoz jutott a kormány jóvoltából.

 

 

Az MCC arról is ismert, hogy 25 százalékos tulajdonrészt szerzett a Libri–Bookline csoportban.

Fotó: Danubius Hotels

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.