Nem maradunk csendben: segítünk, hogy mikor és hova menjen tüntetni

  • narancs.hu
  • 2017. április 13.

Belpol

„Oroszország közelebb van, mint hinnénk”

04.15. szombat 17:30 Szabadság tér

Úgy tűnik, hogy nem hagy alább a tiltakozási lendület, s már szombaton folytatódik a CEU-törvény és a civil szervezetekről szóló törvénytervezet benyújtását követően kirobbant tüntetési hullám. A Nem maradunk csendben Facebook-csoport szombatra meghirdette Magyarország leghangosabb tüntetését.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Nem maradunk csendben, mert a kormány megválasztása óta minden egyes nap azon dolgozik, hogy elhallgattassa a demokratikus értékek mellett kiálló tömegeket!

Nem maradunk csendben, mert a hatalom minden percben azon fáradozik, hogy elnyomja az összes olyan kezdeményezést, amely megkérdőjelezi nyilvánvaló hazugságait!

Nem maradunk csendben, mert a szabad sajtó felszámolása után most a szabad oktatáson és azokon szervezeteken a sor, amelyek nem félnek kiállni mások és saját jogaikért!
Nem maradunk csendben, mert a kormány módszeresen rombolja szét azokat a közösségeket és fórumokat, ahol a szabadság fontosabb, mint a fantomokkal vívott küzdelem!” – buzdítanak közleményükben.

05.01. hétfő 18:00 Szabadság tér

De a Momentum Mozgalom sem marad tétlen, miután tegnap benyújtották nyolc népszavazási kérdésüket, újabb demonstrációt szerveznek „Európához tartozunk!” címmel.

Momentum Mozgalom

Momentum Mozgalom. 57,362 likes · 36,938 talking about this. A Momentum Mozgalom az új politikai generációból tömörít olyanokat, akik tenni akarnak Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért.

Május elsejére, az EU-csatlakozás évfordulójára időzített megmozduláson utcára hívják mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához.

„Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat. 

Lehetővé kell tennünk, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen egy erősebb Európát építsünk – mert a rendszerváltás utáni politikai elit képtelen volt erre. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk.”

Már most írja be naptárába a fenti dátumokat!

Figyelmébe ajánljuk