Egy harmadik településen is polgármester lenne a megyei közgyűlés elnöke

Nemzeti színű kátyúk

Belpol

Szabadidejében utat javít Csongrád-Csanád megyei közgyűlésének fideszes elnöke Mindszenten, ahol független polgármesterjelöltként indul, mások mellett a Fidesz hivatalos jelöltjével szemben. Korábban Szegvárt vezette, de indult már Szentesen is.

„Tegnap voltak, akik aláírást gyűjtöttek, én kátyúztam egy kicsit.” Ezt írta a Facebookon a közelmúltban „Gémes Laci”. A mondatzáró pont után pici nemzetiszín zászló következik a bejegyzésben. A fotókon látszik egy utca töredezett burkolata, majd a javítás eredménye. Az anyag, amelyet a kátyúkba hordott és tömörített Gémes László agrárvállalkozó, a megyei közgyűlés elnöke, szürkésbarna, nem látszik túlságosan tartósnak. „Egy hónapot kibír, addig talán beindul a két éve kapott 100 milliós útfelújítás! Hajrá, Mindszent!” – tette hozzá Gémes.

Huszonöten szóltak hozzá a bejegyzéshez. Egyikük szerint „a másfél évtizede »uralmon« lévő polgármesternek ez nem jutott eszébe”, és azzal zárja, „szebb jövőt, Mindszent!”. Másvalaki egy szintén kátyús utca képét illeszti be, mondván, oda is kellene néhány köbméter anyag. Kiderül, hogy ilyet nem először csinált Gémes, és ezt többen is tudják róla. Szóba kerül, hogy amíg Gémes Szegvár polgármestere volt, ott is rendben voltak az utak, a fű sem nőtt nagyra a közterületeken.

Mindszent hatezer lakosú város Csongrád-Csanád megyében, a Tisza partján, a Kurca torkolatánál. Polgármestere 2010 óta Zsótér Károly, aki akkor függetlenként nyert, majd négy év múlva már a Fidesz–KDNP jelöltjeként, 2019-ben szintén. Most éri el a nyugdíjkorhatárt. Legutóbb eleve azzal indult, hogy ezt a ciklust végigviszi, aztán befejezi.

Mindszent északi szomszédja a négyezer lakosú nagyközség, Szegvár. Gémes Lászlót Szegváron 2002-ben választották önkormányzati képviselővé, 2006-ban polgármesterré, függetlenként. 2010-ben már az ő neve mellett is a Fidesz–KDNP állt. Három cikluson át vezette a nagyközség önkormányzatát. 2010-ben tagja lett a megyei közgyűlésnek, négy évvel később ugyanott a Fidesz–KDNP-frakció vezetője lett. 2019-ben nem a falujában, hanem Szentesen indították a kormánypártok a polgármesteri székért. Szentes Szegvár északi szomszédja, 25 ezres város. Nem ő nyert, de Szegváron sem az lett a polgármester, akit ő és a Fidesz–KDNP támogatott, hanem Gémes évtizedes ellenfele, a független Szabó Tibor.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk