Újra Orbánnál járt Milorad Dodik

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Külpol

A Boszniai Szerb Köztársaság egyre vadabb dolgokkal fenyegetőző elnöke lassan hazajár Budapestre.

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét, aki legutóbb októberben járt a miniszterelnöknél, Orbán pedig áprilisban járt Banja Lukában vendégségben, akkor kapott egy kitüntetést, amit előtte Vlagyimir Putyin is megkapott.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár azt MTI-vel közölte: Orbán és Dodik a tárgyaláson egyetértettek abban, hogy az orosz–ukrán háború árnyékában sem szabad elfeledkezni a Balkánon meglévő politikai feszültségekről.

Orbán azt mondta, Magyarország a térség békés fejlődésében érdekelt, ezért megállapodtak abban, hogy tovább erősítik Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság politikai és gazdasági együttműködését.

 
Milorad Dodik és Orbán Viktor találkozója 2024. május 5-én
Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA
 

 

Érdekes, hogy a politikai feszültségekről beszéltek, miközben a politikai feszültség maga Dodik, aki most már visszatérően fenyegetőzik azzal, hogy kiszakítja a Boszniai Szerb Köztársaságot Bosznia-Hercegovinából, legutóbb ahhoz kötve a függetlenedést, hogy Donald Trump nyer az Egyesült Államok elnökválasztásán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.