Politikai hirdetések rongálása

Pofád leszakad!

Belpol

Makón az állatorvos rajtakapott egy férfit, aki harapófogóval szedte le a Márki-Zay-plakátot a lámpaoszlopról. Szegváron a fideszes jelölt hirdetéseit rongálták meg. Ezek az akciók többnyire hidegen hagyják a pártok vezetését

Egy éjszaka alatt 29 plakátját rongálták meg a fideszes Farkas Sándor képviselőjelöltnek Szegváron. Fekete festékkel fújták le az arcát, az óvoda és a templom közelében lévő hirdetésekre férfi nemi szervet is festettek. A 4400 lelkes nagyközség Csongrád-Csanád megye 3. számú választókerületéhez tartozik, huszonegy másik településsel, köztük négy várossal, Csongráddal, Szentessel, Kistelekkel, Sándorfalvával – ez több mint 81 ezer szavazó. A 68 éves öntözéses-meliorációs üzemmérnök, mezőgazdasági mérnök Farkas 1998 óta képviselője a Fidesznek, nem tartozik a konfrontatív politikusok közé, inkább szakmai kérdésekben nyilvánul meg. A 29 plakát megrongálását nem is hirtelen indulat szülhette; létra kellett hozzá és helyismeret. A rongáló nem bántotta azokat a hirdetéseket, amelyekre ráláthatnak a térfigyelő kamerák, viszont a független polgármester utcájában, és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyik munkatársának utcájában is befeketítette Farkas Sándort.

 

A Pletykaanyu falujában

„Márki-Zay uszító politikája idevezet. Csak felfelé, mondja. Hívei komolyan vették, és felmásztak az oszlopokra” – kommentálta az esetet a Facebookon március 7-én Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, Szegvár korábbi polgármestere. Később megosztott egy felvételt a hódmezővásárhelyi közgyűlésről; Márki-Zay Péter polgármester néhány szóban beszél Gémesről, aki saját kezűleg szerelt fel fideszes plakátokat. „Már tudjuk, kiket zavart a szegvári plakátolás! Kellő vehemenciával ajánlom a Szegvár Online figyelmébe! Hamarosan a rongálók is meglesznek! Magyarország előre megy, nem hátra!” – írta Gémes.

A Szegvár Online a helyi önkormányzat internetes lapja. Gémes azért említette, mert az újság is foglalkozott a plakátrongálással. A Kinek festékes a keze? című cikk szerzője, Purgel Zoltán azonban nem ott sejti a tettest, ahol Gémes. „A plakátrongálást követően meghökkentő és elgondolkodtató pletykák kaptak szárnyra nagyközségünkben. Ezeknek nem akarunk helyt adni a Szegvár Online-on. Azt azonban mindenki tudja – mint ahogy korábban beszámoltunk róla –, hogy Gémes Lászlónak »nem túl jó« a kapcsolata Farkas Sándorral – ezt helyi jobboldali lakosok is egyöntetűen állítják.” A lap szerint Gémes, mivel nem őt indította a Fidesz az országgyűlési választáson, sértő megjegyzéseket szokott tenni Farkasra. Emlékeztet a cikk arra is, hogy a 2019-es önkormányzati választás idején a polgármesterré választott Szabó Tibor György molinóját Gémes László távolíttatta el arra hivatkozva, hogy leszakadhat, és ezért balesetveszélyes. A Szegvár Online azt kéri olvasóitól, hogy aki tud bármit a falubeli esetről, az írjon a lapnak, a nevét titokban tartják.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk