Pont augusztus 20-ára szervez tüntetést az Együtt és a Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2017. július 27.

Belpol

A szabad sajtóért állnak ki a Szabad sajtó úton.

Juhász Péter és Karácsony Gergely közösen jelentette be az augusztus 20-ára tervezett tüntetést a Facebookon. Juhász azt mondta, nem tűrik, hogy a jelenlegi kormányzat vegzálja a sajtó munkatársait és fenyegesse őket. Gulyás Márton a Közös Ország Mozgalommal már jelezte, hogy csatlakozik, és ők is tartanak egy rendezvényt augusztus 20-án, de Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, korrupcióellenes aktivista és Lukácsi Katalin, a kiugrott KDNP-s politikus is ott lesz. Karácsony Gergely azt mondta, nem szabad hagyni, hogy a kormány megossza az embereket, és hogy fontos dolog kiállni az újságírókért, a szabad sajtóért, mert ezen keresztül a nép saját magáért áll ki.

A tüntetést valószínűleg az a tegnapi hír hívta életre, miszerint ősszel konkrétan az újságírókra szállhat rá a Fidesz-média, különösen azokra, akik a fideszes holdudvar ügyeit firtatják.

A tüntetésre a Szabad sajtó úton kerül sor. Az időpont még kérdéses.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.