Sallai Róbert Benedek nem akar kilépni az LMP-ből

  • narancs.hu
  • 2018. április 27.

Belpol

A politikus szerint a pártban a Fidesznek nem, a DK-nak viszont vannak emberei.

Sallai Róbert Benedek , az LMP politikusa az atv.hu-nak elmondta, hogy a felvétel nyilvánosságra kerülését követően sem szándékozik kilépni a pártból. Ugyan bánja, ami történt, szerinte mégis "álszentség, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában, hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja".

Sallai egy április 14-ei etikai bizottsági meghallgatáson ment neki az LMP társelnökének, Hadházy Ákosnak, akit fel is döntött. Erről később Sallai úgy nyilatkozott: "minden bizonnyal hozzájárultam ahhoz, hogy felborult".

Ennek ellenére az elnökségi titkár nem akar kilépni a pártból, Hadházyval való konfliktusát személyes indíttatásúnak és nem politikainak tartja, bár azt is mondta, hogy szerinte "Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek, amelyek mentén építették a pártot egy évtizede, és saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizedi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak".

Sallai arról is beszélt, hogy szerint a Fidesznek nincsenek emberei a pártban, a DK-nak viszont nagy valószínűséggel van.

Az atv.hu megkereste Hadházy Ákost is, aki elmondta, soha nem cselekedett a párt háta mögött és a párt ellen. "Nehéz problémákkal kellett szembenéznünk a választásokat megelőzően, sajnálom, hogy vannak, akik indulatokat keltettek." A problémákat csak részben tudta megoldani, ezért adta be korábban a lemondását.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.