Szél Bernadett levelet írt az MSZP-nek és a Jobbiknak, hogy üljenek le tárgyalni, különben az LMP sem egyeztet tovább

  • narancs.hu
  • 2018. március 11.

Belpol

Csak színjáték volt az összefogásosdi?

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje egy vasárnapi sajtótájékoztató végén közölte, hogy levélben fordult az MSZP és a Jobbik elnökéhez, amelyben azt szorgalmazta, hogy március 19-ig döntsenek arról, tárgyalnak-e egymással is a választási visszalépésekről. Az MTI tájékoztatása szerint a politikus megjegyezte: kormányváltás csak a legszélesebb körű együttműködéssel jöhet létre.

Nem folytathatók tovább a kétoldalú tárgyalások, amelyekben pártja az elmúlt két hétben részt vett, az LMP arra törekszik, hogy egy asztalhoz ültesse azokat, akik nélkül nem váltható le a jelenlegi kabinet. Szél Bernadett hozzátette: egyértelmű helyzetet kívánnak teremteni, az MSZP-nek és szövetségeseinek, valamint a Jobbiknak el kell döntenie, komolyan gondolja-e a kormányváltást.

Az LMP eddig nem kapott visszajelzést a megkeresettektől – mondta Szél Bernadett, megjegyezte ugyanakkor: tudomása szerint az MSZP és szövetségesi köre megosztott abban, hogyan viszonyuljanak a Jobbikhoz.

Szombaton az atv.hu még arról írt, hogy az LMP csak abban az esetben hajlandó megfontolni visszaléptetést más pártok jelöltjei javára, ha az adott választókerületekben a 106 jelöltet állító ellenzéki pártok és pártszövetségek mindegyike megegyezésre jut (MSZP-P és DK, Jobbik). Az LMP 2018. március 19-ig mindent megtesz a tárgyalások létrejöttének érdekében. Ezt követően a tárgyalásokat lezártnak tekinti – állítólag ezt fogadta el a párt politikai tanácsa.

Szél Bernadett első útja Moszkvába vezetne, hogy felmondja Paks II. szerződéseit

Az LMP miniszterelnök-jelöltje tisztában van a tét nagyságával, de pártjában szervezkednek a koordinált ellenzéki indulás ellen.

Figyelmébe ajánljuk