Szentkirályi Alexandra kaszát ragadott

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 29.

Belpol

Így hívja fel a figyelmet az „elhanyagolt Budapestre”. Eddig remekel a kampányban a Fidesz jelöltje. 

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek,  mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte – írja az MTI.  Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, mielőtt hozzálátott a Kerepesi út közepén húzódó gazos terület lekaszálásához. Ez azt jelenti, hogy a főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján. A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota – hívta fel a figyelmet.

 

 
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje (b) gazos területet kaszál a X. kerületi Kerepesi úton 2024. április 29-én annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését. Jobbról D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Ezzel szemben ő azt ígéri a budapestieknek – folytatta –, hogy nem ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen. „Oda fogok menni és megfogom a munka végét”. Olyan főpolgármester kell aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát – fogalmazott. Munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek és ne egy gaztenger fogadja a városban élőket, vélekedett.

„Az allergiások és a kutyások és a szülők biztos nem, de a kullancsok lehet, hogy örülnek. Ezt félve mondom, mert lehet, hogy a főpolgármester ki fogja találni, hogy ezek a helyek igazából kullancslegelők” – fűzte hozzá. A sajtótájékoztató végén Szentkirályi Alexandra bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mi, a színek

  • Kiss Annamária

Már az elején világos, hogy a színeknek jelentőségük lesz. A gárda egyik fele piros és fehér ruhát visel, vannak, akik talpig pirosban játszanak, mint az életre kelt Mefisztó (Szacsvay László) is (jelmez: Nagy Fruzsina). A hatalom kiszolgálói, a megalkuvók púderrózsaszínben virítanak.

Perpatvar mobile

A XXI. magyar tánc – e-moll hangneme ellenére életteli verbunkos – szinte csak szignálként szolgál a Fesztiválzenekar Brahms-koncertjén: természetesen arra várunk, hogy a hegedűre és csellóra írt Kettősverseny felcsendüljön, amelynek komponálását maga a szerző egy levelében „mulatságos ötletnek” nevezett. Nem véletlenül: ez egy hálátlan műfaj.