Vaszily Miklós távozik az MTVA éléről, a formálódó új fideszes médiaholdingban kaphat fontos szerepet

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 28.

Belpol

Elkezdődött: nagy változások lehetnek a kormánypárt médiabirodalmában.

Az Index információja szerint most már tényleg távozik posztjáról Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója. A közmédia vezetői váltásáról már tavaly novemberben is voltak hírek, ám akkor nem történt székcsere.

Vaszily 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2010 februárja és 2014 novembere között az Origo Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott. Vezetése alatt kellett távoznia az Origo éléről Sáling Gergő főszerkesztőnek, azután, hogy a lap Lázár János különös költekezései után kezdett el vizsgálódni. 2015. augusztusa óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként.

A 24.hu úgy tudja, Vaszily lesz az új fideszes médiaholding a vezetője, amelyről a 444.hu korábban azt írta, hogy "a Fidesz belügyeit ismerők szerint hamarosan megszűnnek a párhuzamos tulajdonlások, a különböző kormányközeli emberek érdekeltségei beépülnek egy holdingba".

Úgy tudni, az új felállásban az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 megőrizheti önállóságát, ellenben a holding alá tartozhatnak majd a jobboldali televíziók, rádiók, állítólag a Ripost és az Origo is, valamint a megyei lapokat kiadó, Liszkay Gábor által igazgatott (és Mészáros Lőrinc tulajdonában álló) Mediaworks is.

Figyelmébe ajánljuk