Újabb milliárdok a Habony- és Kálomista-féle cégeknek

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 2.

Belpol

Naná, hogy a közmédiától.

Ismét közzétette az MTVA az 5 millió forintnál magasabb összegekről szóló szerződéseit, ezekből szemezgetett a 444. E szerint a nagyobb értékű szerződéseket főként Fidesz-közeli cégek nyerték el. Az egyik legnagyobb tétel a listán az Új Média és Teletext Szolgáltató Kft. 1,2 milliárd forintos szerződése az MTVA online felületeinek kezelésére, szerkesztésére, adások magyar nyelvű feliratozására, „speciális szolgáltatások, és műsorkészítési tevékenység ellátására”. Ez a cég az MTVA tulajdonában áll.

Fábry Sándor cége 132 millió forintért készíti a Kabaré című műsort és az újévi BÚÉK adását. A Bagi–Nacsa Show Kft. 98 millióért készül, Borbás Mária és a Stratcomm Kft. 155 millióért gyártja a Gasztroangyalt. Kálomista Gábor Megafilm cége több mint egymilliárd forintos megbízást kapott idén: 657 millióért készítik a Tóth János című sorozatot (12,5 millió jut egy részre), a Csak színház és más semmi harmadik évadja 330 millióba kerül, és további 300 millió jut az Egynyári kaland új részeire. Kálomista felívelő karrierjéről és üzleti kapcsolatairól itt írtunk részletesen.

„Kun származású ember vagyok" - Kálomista Gábor portréja

A magyar filmgyártás meghatározó figurája, de a kultúra más területein és a sportéletben is jelentős befolyást szerzett. Volt lelkes téeszes, vadászboltvezető, Cseh Tamás menedzsere és kormányközeli megmondóember. Olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint a Csak szex és más semmi; és olyan bukások, mint a Veszettek. Simicska ismerőse, Orbán Viktor lelkes híve, a közmédia fő beszállítója.

Szintén nagyot nyert a Habony Árpádhoz közeli Apropó Média. Ez a cég készíti a Maradj talpon!-t (256 millió), A Dalt (201 millió), Noé barátait (77 millió) és a Szólalj meg című oktatóműsort is (380 millió).

További részletek a 444 cikkében.

Figyelmébe ajánljuk