Vidnyánszkyék február 1-től folytatnák az oktatást az SZFE-n

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. december 23.

Belpol

Úgy tűnik, továbbra sem tettek le arról, hogy érvénytelennek tekintsék a hallgatók őszi vizsgáit.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen jelenleg oktatás nem végezhető, az csak 2021. február 1-től, a szükséges feltételek fennállása esetén folytatható - közölte az SZFE-t fenntartó, Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium. 

Az egyetem vezetőinek szerdai közleményében az  olvasható, hogy az oktatás folytatását - lehetőség szerint - úgy kell megszervezni, hogy a tavaszi félév folyamán a 2020/2021-es tanév őszi félévének tanulmányi követelményei is teljesíthetők legyenek. Ebből az következik, hogy a kuratórium továbbra sem tekinti érvényesnek a jelenleg is zajló vizsgaidőszakban letett vizsgákat.

Az oktatás leállításáról szóló korábbi, novemberi fenntartói döntést az SZFE Hallgatói Önkormányzata a bíróságon megtámadta, a bíróság pedig azonnali jogvédelmet rendelt el az SZFE-s diákoknak. A kuratórium szerint azonban a bíróság végzése nem arról szól, hogy a fenntartó döntése jogszerűtlen volt. "A fenntartó és az SZFE vezetése megítélése alapján a jogi feltételek továbbra is, sőt, még határozottabban fennállnak az oktatás leállításáról" -írták.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy bár a hallgatók az azonnali jogvédelem miatt letehetik most a vizsgáikat, azokat csak akkor fogják elfogadni, ha a HÖK megnyeri a kuratórium elleni perét. Ha a kuratórium nyer, Vidnyánszkyék terve az, hogy a tavaszi félévben "bepótoltassák" az őszi követelményeket. 

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.