Covid-igazolványok kiállítására készül a kormány

  • narancs.hu
  • 2020. december 23.

Belpol

Azoknak járna, akik megkapták az oltást vagy átestek a fertőzésen.

"A csata döntő fázisába léptünk, három nap múlva megérkezik az első adag oltóanyag Magyarországra" – mondta Orbán Viktor az operatív törzs ma reggeli ülése utáni videós bejelentkezésében.

A miniszterelnök megerősítette, hogy a véglegesített oltási terv szerint először az orvosok, ápolók, intenzív osztályokon dolgozók kapnak oltási lehetőséget.

A tömeges oltás kezdetének pontos időpontját még nem tudta megmondani, ahogy azt sem, hogy a Pfizer/BioNTech vakcina után milyen vakcinák kapnak még engedélyt. A kormány mindenesetre mindenkivel tárgyal, az oroszokkal, a kínaiakkal és az izraeliekkel is.

Orbán arra kért mindenkit, aki be kívánja magát oltatni, hogy regisztráljon a kormányzati honlapon.

Arról is beszélt, hogy igazolványt készülnek kiállítani azoknak, akik védettek a fertőzés ellen, mert megkapták az oltást vagy már átestek a betegségen. A digitális igazolás első verzióját a Belügyminisztérium kifejlesztette és bemutatta az operatív törzsnek. 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?