Listát készített a bőnyi késelő lány azokról, akiket meg akart ölni

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Bűn

Hétfőn egy hatodikos lány egy húsz centiméteres késsel megszúrta az előtte ülő lány hátát az iskolában. A gyermeket csendes, jó tanulónak ismerték. 

Lapunk is beszámolt róla, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben található általános iskolában egy hatodikos lány szívtájékon megszúrta társát egy húsz centiméter hosszú késsel, aki súlyosan megsérült, kórházba szállították. 

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyben hétfő délután: Nagy Ágnes, a megyei kapitányság bűnügyi helyettese arról adott tájékoztatást, hogy az elkövető elrejtette a kést az iskolapadban, az első órát követő kicsengetés után, amikor a társainak nagy része elhagyta a tantermet, fogta a kést, és beleszúrta az előtte ülő sértett lánynak a hátába. 

A kést kirántotta, eldobta a földön. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, meg is műtötték, az állapota életveszélyes, de stabil. Az intenzív osztályon ápolják. 

Nagy Ágnes azt is elmondta, az elkövető kislány egy listát készített, melyen az osztálytársainak nevei szerepelnek: pirossal azoknak a nevei voltak megjelölve, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azoké, akiket nem. A listát a rendőrség lefoglalta, valamint a kést is. 

A begyűjtött adatok alapján az elkövető egy csendes, jó tanuló gyermek, a motivációját vizsgálják az eljárás keretében. A bűnügyi szemle, kihallgatások tartanak, az elkövetőt gyanúsítottként kell felelősségre vonni. A védő részvétele, és a törvényes képviselő jelenléte kötelező.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk