Miskolc, a bűn városa… – Csak erős idegzetűeknek!

  • narancs.hu
  • 2015. december 5.

Fekete Lyuk

A bűnös város rémével most épp a Jobbik riogat. És tessék megkapaszkodni, ezúttal – feltehetően a cukisági kampány részeként – nem is cigányoznak! Sorsod: Borsod.

A dúltkeblű szélsőpárt közleményét természetesen, illetve magyar érzelmeink okán most is betűhíven közöljük. Ám, ha igazat beszélnek, nos, szépen vagyunk… Mindegy is, az tényálladék, hogy valami nagyon bűzlik BAZ megyében!

Helyre kell állítani a miskolci közélet tisztaságát

Miközben az „elmúlt nyolc év” politikusai közül senkit sem juttattak nemhogy börtönbe, de még a vádlottak padjára sem, addig sorra látnak napvilágot a jelenlegi miskolci városvezetéshez tartozó személyek kényes ügyei. Először a Fidesz önkormányzati képviselőjéről, Deák-Bárdos Mihályról érkezett hír, miszerint rendőrségi ügybe keveredett, majd Kriza Ákos kabinetfőnök-helyettesével szemben indult büntetőeljárás. Legutóbb pedig arról számolt be a sajtó, hogy a fideszes vezetés szócsöveként működő Miskolci Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója került a vádlottak padjára. Az ok: jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja.

A Jobbik tudni szeretné: folynak-e még egyéb eljárások a várost vezető más személyek ellen is, várható-e további büntetőeljárások megindítása? Meggyőződésünk, hogy Miskolcot csak erkölcsileg feddhetetlen emberekkel lehet kivezetni abból a válságból, amelybe az elmúlt 25 év politikusai taszították. A városvezetőkhöz méltatlan viselkedéssel, a közéletet megnyomorító, mindent átszövő korrupcióval könyörtelenül le kell számolni. Erre a XX. század korrupcióra berendezkedett pártjai helyett csak egy XXI. századi, tisztességes városvezetés lehet képes.

A Jobbik miskolci frakciója.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?