Unod a politikát? És akkor is, ha így beszélnek róla?

  • narancs.hu
  • 2014. október 1.

Fekete Lyuk

A Krétakör videói fergeteges animációkkal, alapos szakmai háttérrel és lendületes humorral beszélnek olyan témákról, amelyek mindenkit érintenek. Valószínűleg ez a legjobb dolog, ami az önkormányzati választási kampányban történt. Bűn lenne kihagyni.

Az első adás Budapesttel foglalkozott a választások apropóján, de ennél sokkal tágabb optikával.

A második rész leírása:

Ma Magyarországon lakhatási válság van. Milliók küzdenek hónapról hónapra lakhatásuk költségeivel, százezreket fenyeget a kilakoltatás, és tízezrek élnek kunyhókban, szállókon vagy az utcán. Az adásban arra keressük a választ, hogy hogy lehet az, hogy miközben egyre többen szegényednek el, a kormányzat megbélyegzi, a média kifigurázza, a társadalom elítéli a szegénységben élőket. Hogy miközben léteznek progresszív, szolidáris és működő javaslatok, a főváros miért csak annyit tesz, hogy kriminalizálja azokat, akiket a válság leginkább érint? A lakásszegénység minden magyar állampolgárt érint! Ha demokratikus társadalomban akarunk élni, egységes, hosszú távú és átfogó lakáspolitikai stratégiára van szükség mind az országban, mind Budapesten.

És ráadásnak itt egy kép a pluszegy Facebookjáról. A műalkotás címe: Vagány Idők: Semjén Zsolt és Jézus szodomita-vadászaton a Bükkben, i.e. 200,000,000

false


Figyelmébe ajánljuk