„Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs”

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 10.

Fekete Lyuk

A Momentum Mozgalom alelnöke kiakadt a részeg LMP-s melletti kiálláson.
false

 

Fotó: Németh Dániel

„Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem. »Rock and roll«, »hősöm« (mondja az LMP-s kézben lévő Reflektor meg Szomszédok forever), mi? Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére. A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni” – idézi a hvg.hu Soproni Tamás Momentum-alelnök Facebook-reakcióját, mely azután született, hogy többen Ungár Péter mellett álltak ki, miután kiderült, hogy az LMP-s politikust „minősíthetetlen viselkedése” miatt kidobták a Momentum Nyitás fesztiváljáról.

Később az is kiderült, hogy a lerészegedett LMP-s fesztiválozókat zaklatott.

Soproni azután fakadt ki, hogy az LMP-közeli Reflektorblog „Rock and roll” címmel írt az esetről, Bogád Zoltán, Juhász Péter sajtósa pedig úgy vélte, a Momentum Ungár basztatásával próbál politikai tőkét kovácsolni.

„Egy fesztiválon megesik, hogy az ember bebaszik. S az is, hogy biztonsági őrrel keveredik vitába” – írta a Facebookon Bogád, aki a hvg.hu-nak elmondta, hogy a poszt megírásakor még nem tudott arról, hogy Ungár nem csak részeg volt, de fesztiválozókat is zaklatott.

Az eset további részletei itt.

Figyelmébe ajánljuk