Új magyar akcióthriller-sorozat: így nyitott a Szérum

  • Gera Márton
  • 2015. december 24.

Film

Magyarország jobban teljesít – már ami a sorozatokat illeti. Már nem is elég egy kezünk, hogy megszámoljuk, hány hazai gyártású széria került a tévébe.

Magyar sorozat magyar sorozat hátán: de még csak lessük, hogy a mennyiség mikor csap át minőségbe. Persze, előbb-utóbb az HBO után talán az összes tévécsatorna megtanulja, hogyan is lenne érdemes sorozatokat készíteni.

false

S valljuk be, jó lenne, ha végre kijelenthetnénk, hogy nekünk is van egy remek akcióthriller sorozatunk. Most lett egy, csak nem túl remek. De nem is túl magyar: mintha minden jelenetével próbálná tagadni, hogy magyar. Külföldi rendszámú kocsikkal furikáznak, és a helyi híradót nemes egyszerűséggel Local News-nak nevezik benne. Mert a Szérum egy percig sem tagadja, hogy egy massza, a forgatókönyvírók láthatólag összegyúrták, amit az amerikai sorozatokban láttak. Van itt minden, mint a búcsúban, és ha jól sejtjük, csak még nagyobb kuszaságok várhatók. Orosz maffiózó üldöz egy lányt, aki kilovagolt valahová, miközben egy férfi nagyon furcsán jár és beszél, mert a saját felesége elgázolta, és van egy újságíró, aki mindent csinál, de még véletlenül sem ír. Ebből kellene valami értelmeset kihozni, és aki azt hiszi, lehetetlen a feladat, annak valószínűleg igaza van.

A Szérum folyamatosan emelni akarja a tétet

false

Minden egyes jelenetével szeretné meghökkenteni a nézőt, csak logika nincs benne. Minden csak látvány, akció, és egyúttal minden csak bárgyú számítógépes technika: az autók úgy robbannak fel, hogy még egy videojáték fejlesztői is kacagnának rajta. Azon már nem lehet ennyire kacagni, hogy a szereplők elég jellegtelen figurák: Czukor Balázs enervált alakítására egyedül az lehet a magyarázat, hogy biztosan ő is kapott valamilyen szérumot. Ahogy a hangalámondás sem segít, ami azért már néhány évvel ezelőtt is kínos lett volna.

Ha hihetünk az előzeteseknek, a sorozatot elvileg nemzetközi piacra szánják, és tényleg csak az a szerencse, hogy mindig van idő visszakozni.

Vetítik minden hétköznap este 22.30-tól az RTL 2-n


Figyelmébe ajánljuk