Mager Andrea a Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2022. június 15.

Gazdaság

Az egykori minisztert Rogán Antal nevezte ki új pozíciójába.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezelésért felelős volt tárca nélküli miniszter lett a Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója – olvasható a nemzeti lottótársaság közleményében.

Mager Andreát Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2022. június 15-ei hatállyal nevezte ki új pozíciójába. Elődje, Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja tovább szakmai pályafutását.

Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői majd vezetői pozíciót, de volt már a gazdasági Versenyhivatal versenytanácstagja, a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja.

2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyekért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa volt, 2018-tól pedig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta.

A korábbi tárca nélküli miniszter idén májusban 30 milliós végkielégítéssel távozott jogutód nélkül megszüntetett hivatalából. A Magyar Közlöny június 14-ei számában megjelent kormányrendelet alapján azonban, a kormányzatból távozó felsővezetők (miniszterek, államtitkárok, a miniszterelnök politikai igazgatója) mégsem kaphatnak lelépési juttatást, ha állami többségi tulajdonú gazdasági társaságnál helyezkednek el – írja a hvg.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.