Nehézségeket okozhat vidéken a hétvégi benzinkútzár

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 15.

Gazdaság

A 2000 hazai benzinkútból 500-600 esik ki a hétvégén, és ez már komoly problémát okozhat. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó, és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiány, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án szüneteltetik az üzemanyagkiszolgálást, 500-600 benzinkút maradhat bezárva. A szövetség még a bejelentés előtt arra figyelmeztetett, hogy további benzinkutak zárhatnak be, mivel a kormány még a júliusi támogatást sem adta oda a kis kutak tulajdonosainak. 

Most Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője az ATV Start című műsorában azt mondta: az elmúlt hetek tankolási problémái tovább fokozódhatnak

azzal, hogy a 2000 hazai benzinkútból ez az 500-600 kiesik a hétvégén, ez pedig jellemzően vidéken okozhat majd nehézségeket.

De azzal, hogy ezt bejelentették, elindulhat egy komolyabb pánikvásárlás, ami inkább csak folytatja az elmúlt napok eseményeit, mert az emberek sokszor túlvásárolják magukat, ez pedig tovább nehezíti a helyzetet. Bujdos szerint a forgalom rekordokat dönt, a magyar lakosság olcsónak tartja a 480 forintos árat, de egy sokkal tudatosabb tankolási rutinra kellene átállni.

Bujdos rámutatott, a kis kutak tulajdonosai nem csak, hogy júliusra nem kapták meg a beígért támogatást, arról sincs semmilyen információ, hogy augusztusban ezzel mi lesz, vagyis eddig csak 4 hónapra kaptak támogatást a november óta tartó ársapka után. Emellett a literenkénti 20 forintos támogatás valójában csak 16-ot jelent, hiszen a tavalyi forgalom 80 százaléka után kapják meg a támogatást, aminek jelentős részét elviszi a fuvarköltség és a megemelkedett rezsiárak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk