600 benzinkút tiltakozik kétnapos bezárással a nemzeti ünnepen

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 13.

Belpol

A többiek nyitva lesznek, de szóltak: biztosan nem tudják gond nélkül ellátni a tankolókat.

A kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-én és 20-án szüneteltetik az üzemanyag-szolgáltatást a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó töltőállomások – írta közleményében a szervezet elnöksége még pénteken.

Az FBSZ szombaton a Magyar Narancs szerkesztőségéhez is elküldött levélben azt írta, online közgyűlést tartott, és a tagság 100 százaléka támogatta az akciót, élve a jogszabályban biztosított lehetőséggel, amely megengedi a 48 órás leállást.

 

 A tiltakozással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy sok ezer magyar család megélhetése lehetetlenült el önhibáján kívül 2021 novembere óta.

„A MOL 50 %-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaink részére, ennél az oknál fogva nem tudjuk megfelelő módon és akaratunk szerint kiszolgálni a vevőinket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kaptuk meg, illetve nincs információnk arról, az augusztusi kifizetés mikor várható” – írta Andriska László, a szervezet képviselője.

Az FBSZ úgy számolja, akciójához 400 cég csatlakozott, ez 500-600 benzinkutat jelent.

A bejelentés kapcsán a HVG idézi a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ), amely közölte, hogy a tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án.

A MÁSZ-hoz tartozó üzemeltetők még működő töltőállomásai a szokásos nyitvatartással üzemelnek, és lehetőségeikhez mérten biztosítani fogják a benzin- és gázolajellátást. Ám ez a szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a mintegy ezer hazai töltőállomás nem lesz képes teljes mértékben ellátni az autósokat, ezért arra kéri őket, hogy ebben a két napban számítsanak rá, hogy lassabban jutnak üzemanyaghoz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.