A cenzúra a nap szava

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 10.

Hírnarancs

Kövér László és a köztévé a cenzúra híve, Navracsics szomorú, itt az új U2-album. Híreink szerdán.
false

 

Fotó: MTI

Kövér László, emlékezhetünk, a múlt héten szokásához híven őrjöngött egy egészségeset a Szabadság expressz rendezvénysorozat budapesti állomásán, ahol egyebek mellett azt mondta, hogy az orosz–ukrán konfliktus lényegében oroszellenes cirkusz. A Gazeta Wyborcza most hozzátette – írja a Cink –, hogy Kövér stábja rá akarta venni a lengyeleket arra, hogy ne közöljék az eseményen készített felvételt. Ceterum censeo: ezek teljesen hülyék.

Sóhajok és könnyek: Navracsics Tibor oktatási és ifjúsági biztos lesz az Európai Bizottságban, pedig az EU-bővítési tárcát szerette volna igazán. A bánatos Navracsicsot egyébként nem igazán komálják az Európai Parlamentben.

A szokásos borzalmas ügymenet rovatunk főszereplője már megint a köztévé, amelynek lelkes dolgozói ezúttal Bródy János két (politikai utalásokat tartalmazó) dalát cenzúrázták ki Koncz Zsuzsa tavaszi koncertjének közvetítéséből. Az egyik dal az Ezek ugyanazok, amelynek sokat idézett sora tényleg elég pontosnak tűnik, így szól: „S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók.”

Kíváncsi rá, hogyan fest Debbie Harry a Blondie-ból 69 évesen a Sportaréna színpadán? A kritikánkhoz passzított fotókon meglesheti.

És még zene, hisz’ dalból van a lelkünk: a U2 tegnap váratlanul kibombázott egy teljes új albumot az Apple kaliforniai termékbemutató rendezvényén. A Songs Of Innocence című anyagot ingyér’ le tudják tölteni az iTunes-felhasználók. Hogy Bonóéknak sikerült-e végre annyi ínséges év után ismét egy-két valódi slágert írni, az vonatkozó kritikánkból hamarosan kiderül.

Gyász: meghalt Sándor Károly, avagy Csikar, magyar futball-legenda, aki 1947-től pályafutása végéig az MTK jobbszélsője volt. 85 évesen hunyt el.

Figyelmébe ajánljuk