God Bless America! – Vettünk még egy zsidót

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 11.

Hírnarancs

Barroso hozza a pénzt, Depardieu viszi. Hende Csaba kacsa volt. Megyünk Bakuba! Még egy zsidó a kosárban. A devizahiteles másik arca. Hírek 9/11-re.

Hét bő esztendő jön

„Akkor itt van ez a két levél: az egyik magyarul, a másik angolul. Aláírom először a magyart, remélem, az van benne, amiről tudok” – viccelődött José Manuel Barroso az index szerint, s nem látszott túlságosan izgatni magát a magyarországi antiglobalisták és az Oktatói Hálózat aggodalmai miatt.

Most akkor mi van, megint szeret minket (Orbánt) az EU, kapunk valami lóvét is, csak meg kellett ígérni, hogy ezzel rendesebben számolunk el, mint az eddigiekkel? Miközben meg az Európai Bizottság versenyképességi jelentéséből kábé az derül ki, hogy egy, nem vagyunk sehol, kettő, ha így megy tovább, nem is leszünk. Barroso mindenesetre díszdoktor lett a Corvinuson, de azt mondta, hogy figyelik, mi lesz a civilekkel meg a Norvég Alappal, ám ez aligha nyugtathat meg bárkit is. Mert akárhonnan is nézzük ezt a mai murit, arról aligha szabad elfeledkeznünk, hogy Magyarországon éppen választási kampány van, s aligha kétséges, hogy ki profitál ebből a vendégjátékból.

A héja nem repül, csak a kacsa

Felütöttük a Heti Szabad Népet is, ahol egy másik jó hírrel fogadtak: Hende Csaba marad. Most őszintén, nem tök mindegy?

Magyarok nyilai

Három új magyar intézet is nyílik szerte a világban, megkérdezzük olvasóinkat, hogy hol is?

1) Tel-Aviv, Washington, Oslo

2) Baku, Almati, Asgabat

x) Deadwood, Tombstone, Dodge City

A helyes választ adó olvasóink azonnal a helyszínre utazhatnak, a többiek kénytelenek lesznek belekukkantani a Magyar Nemzetbe.

Zoltai a mienk!

A Népszabadságnak sikerült szóra bírnia Zoltai Gusztávot, aki menten fel is énekelte a méltán megboldogult Karthago együttes Áruló című számát, ami konkrétan így szól, vigyázat, tömény líra következik! „Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek!” S amikor ezt írták, még nem is voltunk Wass Albert országa, de a költői kérdéseket most hagyjuk is. Zoltai szó szerint azt mondja a Népszabadságnak, mint a nevezett operett-rockzenekar.

De mit mond a Népszabadság Zoltainak. Nos, volt kollégánk és mindenkori barátunk, Vári György szavaival, hogy munkásőrből nem lesz szalonna, hogy mi se csússzunk ki a vallási tematikából.

Hiteles tájékoztatás

Barroso ide, Zoltai oda, Hende amoda, felkészül Depardieu, de ezek együtt sem érnek fel az M1 új gurításához. A nap sztoriját kétségkívül a nyolcezer.hu szolgáltatta. Valami arc a helyi tévétől Székesfehérváron álnévvel beugrott felháborodott devizahitelesnek, s produkcióját a közszolgálati Híradó simán beletolta a közönség arcába. Vagy a szájába? Isten tudja.

Beugrik a nagybőgőbe

Ígértük Depardieu-t, aki szerintünk immár legalább annyira magyar, mint amennyire ruszki, tegnap a bikini közölt róla remek fotósorozatot, már a címe is zseniális tényleg, de a látvány egyenesen észveszejtően szexi. Ámde a bomba mégis ma robbant: Andy, a G. Vajna megküldi a nagytestű művészt 2 millával új filmjéhez, melyben egy I. világháborús szibériai fogolytáborban előadja a Csárdáskirálynőt. Ez kell nekünk, nem is a Sopranos. Ja, a két milla az nem HUF, hanem $...

9/11 van

S ha már dollár meg tévésorozatok, nemrég ment a Rogue c. amerikai beépülő rendőrös sorozat második évadja. Az elsőben az volt a jó, hogy a beépülő rendőr konkrétan magyar gengszterek közé épült be. Csókás Márton mint magyar tényleg épületes volt, csak sajnos károsodott valamelyest az egészsége, mert mindenütt báncsák a magyart, ugye. No, ebben a második évadban a beépülők egy kisebbik főnökét Andrea Roth adja, s egyszer megkérdezi tőle a főszereplő, hogy te mit csináltál az elmúlt években. Mire azt mondja, egy New York-i tűzoltóval éltem… Ma ennyivel emlékezünk, hisz azt mégsem mesélhetjük el, hogy mi hol voltunk azon a napon. God Bless America!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.