Cicaharc melegebb éghajlat alatt: Kocsis Máté Rogán Cilike ellen

  • narancs.hu
  • 2015. június 28.

Hírnarancs

Az milyen világ már, amelyikben Kocsis Máté és Rogánné Cilike egymásnak feszülnek? Eltelt egy hét, s Czunyiné újra támad. Fut még Szijjártó a mobiljával. Vasárnapi parahíradó.

Görögpara már a Marson is

Természetesen a hétvége is Görögországról szól. Röpülnek-e az eurózónából, vagy egy füst alatt az unióból is. Az Index a BBC-re hivatkozva azt írja, hogy az Európai Központi Bank nem ad több dellát a görög bankoknak, hogy érthető likviditási kihívásaikkal megküzdjenek. A 444 meg azt, hogy kacsa az egész, és az EKB nem változtat az ELA (a görög bankok megmentését szolgáló alap) kondícióin.

Bár a napi hírek fősodrában immár rendszeresen szól 6-8 Görögországról, minálunk azért még mindig nem veri ki a biztosítékot, bár szeretünk stúdióapartmanban nyaralni Chalkidikin, de Görögország továbbra is a Marson van, mit számít, hogy mi történik ott. Nos, ez szerfelett sajnálatos magyar érzékcsalódás, tekintettel a finoman szólva is a különutasság látszatára alapozó kormányunk működésére, illetve a látványosan erősödő szélsőjobboldalunkra, sokkal jobban tennénk, ha vigyázó tekintetünket Athénra vetnénk, s le sem vennénk róla, míg valahogy véget nem ér a közös vesszőfutás.

Ciprasz és Varufakisz

Ciprasz és Varufakisz

Fotó: MTI/EPA

Magyarországon nincsen Tunéziapara

A brit turistákat tán már az utolsó szálig hazavitték, s Szlovákia meg konkrétan a kormánygépet küldte el a terrortámadás utáni Tunéziába az övéiért, addig a magyar állam nyugodt, egyelőre ott tartunk, hogy a TEK vizsgálja, mi is történt ott, s a vizsgálat majd eldönti, hogy kell-e az államnak beszállnia mindenféle turisták fuvarozásába. Szijjártó külgazdasági miniszter mindenesetre azt üzeni a kinn tartózkodóknak, hogy tartsák bekapcsolva a mobiljukat. Ez valami mániájuk lehet a  kormánynál, szerintük a mobil az orvosság mindenre, a hóban rekedt autósok is milyen nagy hasznát vették, amikor a kormány mobilon szórakoztatta őket. Egyébként a turisták ezért a pénzért mehettek volna Chalkidikire vagy L. Simon velencei panziójába.

Magyarországon menekültpara van

Megy a hergelés ezerrel: Pintér Sándor tiszteket avatott Orbánék egyetemén, akikre szerinte azért van szükség, mert jönnek a menekültek. Nyilván. De ennél is jobb az idén frissen demokratizálódott Magyar Nemzet. A szabad sajtó újsütetű zászlóshajója egyfelől azon sopánkadodik, hogy miért nem agysebészek menekülnek a mi tájhazánkba. Másfelől közli, hogy a határvidék (a gyepű, baszod alássan, főszolgabíró uram) már a tűréshatáron éli napjait. Segítenek ők mindenkinek, de hát nem tudják fenntartani a normális viszonyokat. Nos, ha a kormány nem plakátokra és tíz méterre földbe ásandó országkerítésre költené az államhaza pénzét, hanem odaadná a menekültekkel kapcsolatban álló szervezeteknek, településeknek, bárkinek, aki ezt a nyomort nem fokozza, hanem enyhíteni bírná, akkor a határvidéknek is könnyebb lenne a sorsa.

Pártalapú feljelentéseink

A Jobbik feljelentette Tiffán Zsoltot, a déli végek borászközeli fideszes képviselőjét, hogy Orbán Viktorhoz írott levelének viszonylag értelmezhető részében valami korrupciót emleget, de nem tett az ügyben feljelentést, csak mószerkodott Gömbinél. Ezenképpen tehát pártolta a bűnt: gigászok harca bontakozik itt ki.

Az LMP pedig a plakátok ügyében tett feljelentést. Figyelik, azt mondjuk, plakátok, s senki nem Lottó Ottóra gondol! Mindegy, azt írja a hír24, hogy „Hadházy Ákos, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a jogszabályok értelmében a 300 millió forintos (menekültügyi gyűlölet-)plakátkampányra nyílt pályázatot kellett volna kiírni a hirdetményes tárgyalásos tender helyett, melyen Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szomszédjának cége is részt vett”.

Melegpara

false


Apropó Rogán: Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kocsis Máté, aki távolról sem buzeráns, abból az alkalomból, hogy az USA-ban okésították a melegházasságot, s szivárványos Facebook-profillal jelzi efeletti örömét a művelt világ és Rogánné Cilike, tehát ez alkalomból nevezettek nemzetiszínű profilt kanyarítottak maguknak. Kovács szimplán egy rosszindulatú hülye, tudjuk rég, de szegény Kocsisra végleg rászáradni látszik ez a melegpara. Az milyen már, ha valaki úton-útfélen azt óbégatja, hogy nem vagyok buzeráns, nem vagyok buzeráns. Én, buzeráns, kikérem magamnak! Ki tud ilyenkor nem arra gondolni, hogy túlkompenzál ez a fiúcska?

A végére hagytuk Czunyinét

A múlt héten a hülyeségével hírekbe kerülő közoktatási államtitkár is sietett kompenzálni. Dehogy vagyok én hülye, én gonosz vagyok, mint egy Macbeth-hős, gondolta sátáni kacajjal… s legott belekavart egyet a budafoki Budai Nagy Antal Gimnázium életébe. Persze a klasszikus módon: a tanári kar és a szülők által preferált korábbi igazgató ellenében a mindenki által egyöntetűen alkalmatlannak tartott tanarat jelölte ki dirinek. Forrong Budafok, mi meg izgatottan lessük, mit hoz a jövő hét: Czunyiné biztos kieszelt valamit már…

Figyelmébe ajánljuk