Egyre több bűnözőt hoznak hírbe Rogánnal

  • narancs.hu
  • 2016. július 27.

Hírnarancs

A Paks II projektben 1,6 millió forint az átlagbér, ősszel pedig Brüsszel is rábólinthat a beruházásra. Adócsalóként újrázna Gyömrő volt polgármestere, a közmunkásokat besoroznák, Rogán körül egyre több bűnöző tűnik fel, de az ügyészséget ez nem érdekli.

Bűnözők is fizettek Rogán ügyvédjének a letelepedésért

Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje több mint ötmilliárd forintot kereshetett a letelepedési kötvényeken, amelyekből bűnözők is vásároltak – tudta meg a Magyar Nemzet.
A lap szerint a bevándorlási hivatal ellenőrzi ugyan a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek előéletét, de ennek ellenére bűnözők is kaphatnak letelepedési engedélyt. A vásárláshoz ugyan szükség van erkölcsi bizonyítványra, ám ezt többen is úgy játszották ki, hogy adóparadicsomként számon tartott államba jelentkeztek át, és az onnan kapott erkölcsi bizonyítványt adták be a magyar hatóságoknak.
Kosik Kristóf ügyvédi irodája ötezer eurót (mintegy másfél millió forint) kap minden eladott kötvény után, mivel a szabályozás szerint a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg azzal, hogy az elkészült letelepedési kötvényeket átvegyék. A lap azt írja, hogy a program indulása óta eddig összesen 3647 kötvényt adtak el, ami alapján 5,6 milliárd jutott Kosikhoz. Kosik korábban dolgozott a Fidesz parlamenti frakciójának és a főváros V. kerületének (Rogán frakcióvezetősége, illetve polgármestersége idején), valamint Habony Árpádnak is. Az ügyvéd legutóbb akkor került be a hírekbe, mikor Tarlós István megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. szerződést kössön a Kosik Ügyvédi Irodával.
A lap arról is ír, hogy az értékesítésben szintén részt vevő offshore hátterű cégek eddig 84–101 milliárd forint körüli összeget kerestek a Rogán ötlete alapján létrehozott letelepedési kötvényeken.

Jóbarátok

Jóbarátok

Fotó: MTI



Nem indít nyomozást Rogán ellen az ügyészség

Miután a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás azt mondta a bíróságon, hogy tízmillió forintnyi eurót vitt Rogánnak Pápai Marianne megbízásából, a PM-es Szabó Tímea és a fideszes Tényi István is feljelentést tett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. Az ügyészség azonban úgy ítélte meg, hiányzik a bűncselekmény gyanúja: Portik személye nem hiteles, és amiket elmondott, azok nem egyértelmű állítások.

Rogán Cecília Tusványos helyett a Hungaroringre ment

A propagandaminiszter felesége hétvégén a „Mi legyek, ha nagy leszek? Édesanya és/vagy dolgozó nő” c. kerekasztal-beszélgetésen vett volna részt az Orbán-beszédről és a Quimby fellépéséről elhíresült Tusványosi Szabadegyetemen. Rogán Cecíla azonban a Forma–1 Magyar Nagydíjon tűnt fel, ezért a hvg.hu megkérdezte a tusványosi beszélgetést szervező Fiatal Családosok Klubját, Rogánné elment-e végül Erdélybe. A szervezők nevében Király Nóra elmondta a lapnak, hogy Rogán Cecília „pontosan egy héttel az esemény előtt mondta le a részvételt, amit a programon sajnos már nem tudtak átvezetni. Cili a gyerekekkel ezúttal nem tudta vállalni a hosszú utat”. Az igaz, hogy a mogyoródi bokszutca jóval közelebb van, mint Tusványos, ám a képek tanúsága szerint a Rogán házaspár oda a gyerekek nélkül ment el.

false

Fotó: MTI



Elítélt adócsalóként újrázna a volt gyömrői polgármester

A felfüggesztett börtönre ítélt Gyenes Levente egy joghézagot kihasználva újra harcba száll a polgármesteri székért a nyár végi időközi választáson. Esélyei jók, mivel népszerű, és még nincs is erős riválisa. Gyenes kalandos előéletéről, kamudoktorijáról és idei esélyeiről itt olvashat részletesen.

Brüsszel rábólinthat Paks II-re

A Európai Bizottságnak két feltétele van: az új paksi blokkokban termelt áramot tőzsdére kell vinni, és az új atomerőmű nem erősítheti jobban az MVM piaci pozícióit. Immáron nincs több függőben lévő kérdés a paksi beruházás állami támogatásával és a blokkok állami támogatásával kapcsolatban, mert a Bizottság minden kérdésre megkapta a választ, és Brüsszelben már a beruházással kapcsolatos állásfoglalást fogalmazzák – írja a Világgazdaság. Mivel a beadványokról nem egyenként, hanem csomagban döntenek, ezért valószínűleg nem gördítenek akadályt az új atomerőmű felépítése elé.
Noha a munkálatok még nem kezdődtek meg, már 278-an dolgoznak a projekten, ők összesen 5,3 milliárd forintot kapnak, ami átlagosan havi nettó 1,6 millió forintot jelent – derült ki Lázár János írásbeli válaszából, melyet az MSZP-s Heringes Anita kérdésére adott.

Tényleg kötelező sorozásra viszik a közmunkásokat

A Kisalföld ma bemutatta azt a levelet, amelyet a Győr-Moson-Sopron megyei közmunkások kaptak. Ebben a levélben az áll, hogy a közmunkaprogram résztvevőinek kötelező megjelenniük a toborzón, melyen ha megfelelnek, szerződéses katonák lesznek. Amennyiben nem fogadják el az állásajánlatot, három hónapra kiesnek a programból, és elveszítik jelenlegi munkájukat.

false

 

Fotó: fortepan.hu



Németországi merénylők: büszke árja és közveszélyes öngyilkosjelölt

A müncheni lövöldöző szélsőjobboldali és rasszista volt, aki büszkén hirdette, hogy születésnapja egy napra esik Adolf Hitlerével – erről számolt be nyomozati forrásokra hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung. David S. múlt pénteken kilenc embert lőtt le egy bevásárlóközpontban, majd magával is végzett. A 18 éves német-iráni férfi büszke árja volt, gyűlölte a törököket és az arabokat is. A hatóságok szerint szándékosan ölt külföldieket: valamennyi áldozata bevándorló volt, köztük egy 15 éves magyar fiú. A merénylő tettét tudatosan időzítette Anders Breivik 77 áldozatot követelő ámokfutásának ötödik évfordulójára.
A vasárnapi ansbachi öngyilkos robbantás szír elkövetője viszont közveszélyes öngyilkosjelölt lehetett és egy rejtélyes segítő révén, gyanús körülmények között érkezett 2014-ben Németországba – írja az MTI. A Bild egy 2015 elején készített pszichológiai szakvéleményre hivatkozva azt írta, hogy az aleppói származású férfiről megállapították: „szélsőséges lelkületű”, felesége és hat hónapos gyermeke halála után nincs vesztenivalója, és feltételezhető róla, hogy „látványos öngyilkossággal” véget vet életének. A dokumentum szerint elmondta, hogy öngyilkossági gondolatai vannak, és tett „előkészületeket” arra az esetre, ha kitoloncolják Bulgáriába, ahol menekültként regisztrálták. A szakvéleményben azt is rögzítették, hogy az elutasított menedékkérő egyszer egy üveg benzinnel a zsebében indult el a menekültügyi hatósághoz, de egy civil szervezet munkatársának sikerült visszatartania. A férfi Bajorországban pszichiátriai kezelést is kapott korábban.

Figyelmébe ajánljuk