Imádkozzunk Simicska Lajos lelki üdvéért!

  • narancs.hu
  • 2014. január 9.

Hírnarancs

Az ellenzék vajúdik, Amerika megfagy, és még Orbán is kínos helyzetbe kerül – de van egy honfitársunk, aki ma is teljes elégedettséggel hajthatja álomra a fejét. A nap hírei.
Őszinte mosolyok

Őszinte mosolyok

Fotó: MTI

Az ellenzéki összefogás szereplői tovább ápolják azt a hagyományt, hogy nem kész döntéseikkel állnak ki a sajtó elé, hanem a nyilvánosság előtt vitatják meg belső ügyeiket. Ez a demokrácia természetes velejárója lenne, de mivel a sajtó – a kormánypárti és a független egyaránt – az alkudozást és az egyezkedést kicsinyes belviszályként tálalja, ezért ezt a szokást bátran nevezhetjük kapitális hibának. Most éppen arról szólnak a pletykacikkek, hogy milyen helyet kap a listán Gyurcsány, mit szól ehhez a PM, mihez kezd magával Bajnai és mi zajlik az MSZP-ben – és közben persze mindenki ekézi a másikat. Tipikus mellékszál, hogy miután a pimasz és karakán netes sajtó jól kiröhögte a Gyurcsánnyal egy listára kerülő, híresen Gyurcsány-ellenes Juhász Pétert, ma kiderült, hogy már tegnap bejelentette: leiratkozik a közös listáról.

Az LMP-nek akár még jól is jöhetne a baloldali összefogás körüli perpatvar, de közben egyre aggasztóbb hírek érkeznek felőlük is. A „baranyai lobbi” és a pártot „foglyul ejtő” két különös háttérember ügyködéséről a hvg.hu írt.

A nap legnagyobb érdeklődést kiváltó eseménye egy fölöttébb kínos szerkesztőségi ülés, melyet Magyarország miniszterelnöke tart. A Magyar Krónika indulásáról hamarosan beszámolunk részletesen, addig is itt elolvashatják, miért nem vicces szerintünk ez az egész, itt pedig arról elmélkedünk, mi a baj a Magyar Krónikában részt venni nem kívánó jobboldali szerzők nyilatkozataival.

Az emberminisztérium és Orbán fociakadémiája eredményesnek látszó erőfeszítést tett, hogy ne Kerényiék folyóirata legyen a nap legnagyobb baromsága: Eusebio lelki üdvéért mondattak misét. (Lásd itt.)

Simicska Lajos gyarapodásáért misézni nem kell, csak halhatatlan lelkét féltjük. Az Átlátszó kiszámolta, hogy „egyedüliként vagy konzorciumban a tavalyi magyar költségvetési hiány felét a Közgéphez áramoltatták a büdzséből, összesen 431 milliárd 872 millió 945 ezer 311 forintot”. Az Index pedig szépen összeadta, hogy „a cég az elmúlt 4 évben összesen közel 900 milliárd forintnyi állami, illetve önkormányzati megbízást kapott”. Dicsértessék!

Istennek és Orbán Viktornak hála, a rezsi is tovább csökken. Majd.

Bezzeg szegény amerikaiaknál biztos nem csökken olyan daliásan a rezsi, pedig rájuk férne: csúf hideg van arrafelé, bár New York-i ügynökünk szerint túllihegik a helyzetet. Mindenesetre a majdnem befagyott Niagara gyönyörű.

Figyelmébe ajánljuk