Megírták, hogy ki szervezte a békemenetet

  • narancs.hu
  • 2017. január 30.

Hírnarancs

Az élet rendjéről és a népszavazásról beszélt Orbán, Budapest Putyin látogatására készül, felmentették Hiszékeny Dezsőt.

Az élet rendje

Orbán Viktor Szegedre ment, hogy Botka Lászlóval átbeszélje a szocialista vezetésű város fejlődési lehetőségeit. Ennél is érdekesebb, hogy e konzultációt egy olyan sajtótájékoztató követte, amelyen szabadon kérdezhettek az újságírók. Persze a kényes kérdésekre nem érkezett rendes válasz – derül ki az index.hu tudósításából. Például előkerült az olimpiaellenes népszavazás, de Orbán csak annyit mondott, hogy a szükséges mennyiségű aláírás elérését követően fog ezzel kapcsolatban bármit is mondani. A miniszterelnök a találkozót egyébként sikeresnek nyilvánította, és azt a ritka pillanatot, hogy ellenzéki városvezetéssel kellett tárgyalnia, az élet rendjének nevezte.

false

 

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Putyin: megállni tilos!

Igaz, hogy csak csütörtökön érkezik Budapestre az orosz elnök, de holnaptól már nem lehet parkolni az Andrássy úton, és a TEK is akcióba lépett. Ugyanis a jeles esemény alkalmából az Együtt füttykoncerttel egybekötött Putyin-ellenes tüntetést szervezett a Kossuth térre és az Alkotmány utca sarkára, ezt próbálja megakadályozni a TEK, pedig Juhász Péterék területfoglalási igényére már a rendőrség is rábólintott. A TEK viszont le akarja zárni a tüntetés helyszínét is, amibe az Együtt nem nyugszik bele. „Jogszerűen ezt nem is tehetik meg, ezért mi mindenképpen ott leszünk, akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben” – idézi Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének szavait az Index.

false

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elszólták magukat

Nagyszabású sorosozó, álcivilező írásmű jelent meg a Magyar Időkben, ahol a szokásos panelek elsütése után, az ország „valódi” civiljeiről esett néhány szó, egészen meglepő kontextusban. „Például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja.”

Nos, akkor ki is szervezte a békemenetet?

 

„Ha valamit tényleg jól meg kell csinálni”

– nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjújában Rogán szomszédja, Csetényi Csaba, akinek a cégei olyan milliárdos állami megrendeléseket kaptak, mint például az őszi népszavazási plakátkampány. Csetényi azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek, szerinte akkor is menne a szekér, ha nem kapna ennyi állami megbízást, mint mondja, őket akkor hívják, ha valamit tényleg jól meg kell csinálni.

 

Harrach Péter kiöregedett

A KDNP frakcióvezetője 2018-ban nem indul egyéni mandátumért, mert szerinte az „olyan fiatalos dolog” – írja a hvg.hu.

Talán mondanunk sem kell, hogy a politikus listás indulást azért vállal. Vadászgörénnyel, garanciával.

Támogatói körében

Támogatói körében

Fotó: Facebook/Harrach Péter

Felmentették Hiszékenyt

A XIII. kerület egykori alpolgármesterét azzal vádolták meg, hogy 2013-ban ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja. „A politikus mindvégig tagadta bűnösségét, maga kérte mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől, az eljárást pedig törvénytelennek, koncepciósnak nevezte” – írja a hvg.hu, de ami ennél is fontosabb, ma bizonyíték hiányában jogerősen is felmentették a politikust.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.

Gender a manézsban

A férfi és női szerepkör átalakulása lerágott csont, olyannyira, hogy a nemek szerepkörének egyik legmeghatározóbb új kihívása az, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk az átalakulásukról szóló históriát. Nagyon nehéz olyan irányból közelíteni meg a témát, amely (legalább az egyik nemnél) ne szemforgatásba vagy köldöknézegetésbe torkollna.

Teljes elsötétítés

Jánd falujának és az ország 4113. sz. útjának a szélére a korábbi „Isten hozott” vagy valami hasonló szöveget mutató tábla helyére kiraktak egy újat, amelyre ékes külföldi nyelven a következőket pingálták: „No Migration, No Gender, No War” – számolt be az ATV híradója.

Ki vannak fizetve

A múlt kedden jelentette be Magyar Péter, hogy péntek délutánra tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, s azon a kormány lemondását fogja követelni, amiért máig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekmények áldoza­taitól.

„Egy névtelen feljelentés miatt”

2021. február 5-én hajnalban rájuk tört a rendőrség, ezután döntöttek úgy a férjével, Szász János rendezővel, hogy Amerikába költöznek. Semmijük sem volt, mindent maguk mögött hagytak. Harminc év színészi pályafutás után egy idegen országban talált új hivatást.

Csak nyelvében élne

  • Domány András

Śląsk lengyelül, Schlesien németül, Slezsko csehül, Ślůnsk sziléziai nyelven – Lengyelország délnyugati csücskének nem csak a múltja hányatott, a jelene sem könnyű. A helyi, alapvetően lengyel tudatú kisebbség és annak nyelve körüli, több évtizedes vita újraéled, mert a szejm regionális nyelvvé nyilvánította a sziléziait. Kaczyński hülyéinek több se kellett.

Lehetnénk barátok

„Pedig barátok is lehettünk volna!” – viccelt pénzügyes kollégánk, és mindenki nevetett. A busz kikanyarodott a repülőtéri útra. A nagyjából harmincfős küldöttség, amelyben ott volt az összes minisztérium európai ügyekért felelős vezetője, elindult haza. Fáradtak voltunk, de bizakodók.