Simán lehazugozta Orbán Viktort az osztrák kancellár. A válasz: hallgatás

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 6.

Hírnarancs

A magyar katolikus egyház feje egy seggfej. Szegény Orbánt bántják az alpesi gyopárok. Már Fábry Sándor is ott van a menekültvonaton. A bukaresti primátor se piskóta. Nyílt levél.

Erdő Pétert durván kiragadták a kontextusából

Minden rajtakapott hazug, hülye vagy gonosz ezzel jön. Hogy kérem, az én szavaimat durván kiragadták a szövegkörnyezetükből – ezt biztos tanítják valami konfliktuskezelő alapszakaszában. Erdő Péter magyar és katolikus főpap a múlt héten valami olyasmit talált mondani, hogy azért nem tudja az ő anyaszentegyháza befogadni az útszélén tengődő menekült gyerekeket, mert akkor bizony az embercsempészet bűnébe esnének, attól meg óvjon a Szűz Mária. Oké, ezt még csak értettük, a katolikus egyház valahogy úgy képzeli a világi környülállást, hogy ha kellő mélységig nyal be Orbánnak, akkor zavartalanul sütögetheti pecsenyéjét – nem volt ez régebben sem másként. Na de az, hogy most kiáll az Indexen, és leadja ezt a konyhakészen vett dumát, nos, az nemcsak gyenge jellemre (erről már a múlt héten is meggyőződhetett az ország), de gyenge elmére is vall. A gonoszságot meg már ne is bolygassuk. Olvassuk el inkább a tárgyban Schilling Árpád hirtelen felindulásból elkövetett jegyzetét!

Kedvenc képünk Erdő Péterről

Kedvenc képünk Erdő Péterről

Fotó: MTI

Tejszínhabnak meg ott van e tortára maga a pápa őszentsége, Ferenc, aki a menekültek befogadására buzdít. Ferenc pápa arra szólított fel vasárnap minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni, élen fog járni az általa vezetett római egyházközség és a két vatikáni plébánia, amelyek már „a következő napokban” megteszik a lépést – írja róla a hvg.hu.

Apropó, Ferenc! Erdő vajon hány családot fog most ijedtében befogadni? Persze mi arra a Ferencre gondoltunk, aki legutóbb a szerb határon követett el kihágást vagy valamit.

De hogy megy akkor szegény Orbán Svájcba?

Az volt ám a szép világ, amikor mindenki azt találgatta, mit ügyeskedik Orbán Svájcban. No, ha bejön a fondüpusztítók szocdemjeinek az ortályoskodása, akkor egy gonddal kevesebb. Azon biztos nem fogjuk törni a fejünket, mit keres ott a mi futballokos miniszterelnökünk. Mára feltehetően gyermeke oda kihelyezett stúdiumai is sikeres befejezést nyertek.

Az osztrák kancellár simán lehazugozta a magyar miniszterelnököt

Faymann és Orbán parolázik (2014)

Faymann és Orbán parolázik (2014)

Fotó: MTI

„Orbán azt mondta nekem és Merkelnek, garantálja, hogy nem több négyezernél. Ezt kezdettől fogva nem hittem el” – mondotta Faymann kancellár az Österreich c. lapnak arra a kérdésre, hogy hány menekültről volt szó péntek este. Mondott ő még más csúnyákat is a mi fiunkról, csak hát mindennap mégsem kéretheti be Szijjártó a labanc követet.

Magyar értelmiségiek rángatják a mama szoknyáját

Nyílt levelet intézett Angela Merkelhez 48 magyar értelmiségi, van köztük pár alkalmi és állandó szerzőnk is, melyben azt kérik, hogy válassza az egyetlen európai megoldást, amit e történelmi pillanat felkínál. Ok, válassza, mi nagyon szurkolunk. Oh, Angela, egy európai megoldást, az egyetlent, amit e történelmi pillanat. Ugye, érted, oh, Angéla!

Fábry Sándor is felült a menekültvonatra

Szar dolog lehet második helyezettnek lenni, pedig Fábry Sándor így járt. A nap interjúja versenyben úgy lenyomta Erdő Péter, mintha ő ott sem lett volna. Pedig nagyon ott volt. Hol, hol? Hát a Magyar Nemzetben. Először kiáll a frissen demokratizált (értsd: Simicska nem kap több állami lét) lap mellett, aztán előadja szemrebbenés nélkül, hogy egyik jelenlegi munkahelyén nem hívhat meg a műsorába azt, akit akar, utána meg lelök egy egész PR-brosúrát valamelyik másik munkahelyéről (rádiókabaré), hogy végre leoszthassa az észt menekültügyben. Ez az interjú csúcspontja természetesen. Idézzük is rögtön a kedvenc mondatunkat: „Furcsa helyzet ez, amihez nem értek, csak hangosan gondolkodom.” Hogy a beszélgetés vörös farkában még egyszer leszopja a vele interjút készítő orgánumot, az már nyilván a színtiszta élvezet kedvéért van. Haj, ha Erdő Péter csendben maradt volna!

A bukaresti főpolgi sem sokat nokiázott

Hát, sző… délkeleti szomszédainknál sem zselés cukorkával gurigáznak, az biztos. Lennének önök például bukaresti polgármesterek? Igen? S ha már azok, tényleg személyesen, önkezükkel vetnék rá magukat arra a 25 ezer euróra, amit önök elé sodort az élet? Mondjuk, pont abban az országban, ahol a korrupcióellenes harc van műsoron évek óta, s az a főszám, ha valami magas rangú himpellért vezetgethetnek a tévé előtt kantárszáron? No, mindegy, Bukarestet jobb nem összekeverni Budapesttel. Hülyén is hangzott volna Sylvester Stallone szájából a Feláldozhatókban, hogy Buka és Rest vagyunk.

Figyelmébe ajánljuk