Orbán sajtósa a beszántott Népszabi volt újságírójának is utánanyúl

  • narancs.hu
  • 2016. december 16.

Hírnarancs

Ez már a főnöknek is sok volt egy kicsit. Magyarország (és Rogán szomszédja) erősödik, de baj van a postánál. Híreink.

Bloggerek kíméljenek

A brüsszeli magyar képviselet munkatársai kiküldték Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójáról Halmai Katalint, a Népszabadság egykori tudósítóját. Erre Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár adott utasítást. Halmai jelenleg blogot ír, a sajtótájékoztatóra előre regisztrált, be is engedték, aztán mégis távoznia kellett. Havasi azzal magyarázta a lépést, hogy „elég kicsi lenne a terem, ha minden blogírót meghívnánk és beengednénk”. A miniszterelnök állandó sajtóelhárítója ezúttal kicsit túlteljesíthette a feladatát, legalábbis erre enged következtetni, hogy a tájékoztató után Orbán „magánemberként” elbeszélgetett Halmai Katalinnal.

Nincs döntés a kvótákról

A miniszterelnöki felszólamlás apropóját egyébiránt az Európai Tanács tegnapi ülése adta. A magyar szempontból legérdekesebb kérdésről, a kötelező menekültkvótákról nem született megállapodás, de az állam- és kormányfők azt szeretnék, ha a miniszterek tanácsa fél éven belül lezárná a vitát. Orbán optimistán nyilatkozott, azt mondta, egyre nagyobb az esély a magyar megoldás, az unión kívüli menekülttáborok megvalósulására. Ezenkívül sürgette az ukrán vízumliberalizációt, bírálta a szíriai helyzettel kapcsolatos durva nyilatkozatokat, és harcot hirdetett Brüsszellel szemben a rezsicsökkentés megvédéséért. (Hogy a Bizottság energiapolitikai javaslatai a valóságban miért nem tudják veszélyeztetni a rezsicsökkentés vívmányait, azt elég jól összefoglalja ez a cikk.)

false

Magyarország erősödik

Újabb kommunikációs kampányt indít a kormány, és ehhez újfent Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának a cégeit hívja segítségül – írja a Magyar Nemzet. A Kabinetiroda szerint azért kell „Magyarország erősödik” szlogennel az emberek képébe tolni például a minimálbér-emelést, hogy „ezt minden család érezze a saját életében”.

A posta gyengélkedik

Komoly fennakadások, késések vannak a postai szolgáltatásban – írja a 444. A munkaerőhiány égető, karácsony előtt pedig – az online vásárlások felpörgésével – a szokásosnál is jobban nőtt a csomagküldési kedv. A legrosszabbkor szakadtak a postások nyakába a nyugdíjasok ajándék Erzsébet-utalványai is.

Berágott a polgármester

A saját magát feltűnően jó áron lakáshoz juttató I. kerületi fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás a testületi ülésen letépett egy matricát egy ellenzéki képviselő laptopjáról. A DK-s Veres Dávid azt írta miniposzterére: „Lakva ismerszik meg az ember.”

Véleménydiktatúra

Bayer Zsolt megszüntette a kommentelés lehetőségét a blogján. Azt írta, az olvasók 99 százalékával nem volt baja, de „az az egyszázaléknyi állat, aki ideszokott, tönkretett mindent”.

A 888.hu meg azon kesereg, hogy egyes sajtóorgánumok nem szemlézték a miniszterelnök úrral készített pr-interjújukat. Hogy mik vannak!

Figyelmébe ajánljuk