Bulika a parlamentben: ma is fűrészeltek egy nagyot

  • narancs.hu
  • 2016. november 8.

Hírnarancs

Bukta Orbán az alkotmánymódosítást: megüzenték Brüsszelnek.

Leszavazták Orbán alkotmánymódosítását

Nem fogadta el az Országgyűlés Orbán Viktor kvótákról szóló alkotmánymódosítását kedd reggel – írja az Index. A Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői nem nyomtak gombot, három független képviselő nemmel szavazott, így nem lett meg a szükséges kétharmad. Orbán Viktornak megint nem sikerült keresztülvinnie az akaratát.

A miniszterelnök boldogan szavaz, hogy máshogy

A miniszterelnök boldogan szavaz, hogy máshogy

Fotó: MTI

Bulika volt a parlamentben

Bár az utolsó pillanatig kérdéses volt, mi lesz a szavazás eredménye, főleg miután a Jobbik alkunak nevezhető ajánlat formájában belengette Orbán Viktornak, hogy megszavazzák a módosítást, ha visszavonják a letelepedési kötvények árusítását. Ez nem annyira jött össze. Így ma a Jobbik hiába ért egyet elvben azzal, hogy az uniós menekültkvóták ellen alkotmánymódosítás szükséges, mégsem szavazott. Inkább egy molinóval villogtak, amire azt írták: “Az a hazaáruló, aki pénzért terroristát is beenged.”

Még Fodor Gábornak is tetszik

Még Fodor Gábornak is tetszik

Fotó: MTI

Az MSZP képviselő is odatették magukat. amikor egy áthúzott helikopter rajzolatától ékes papírt mutattak a magasba – utalván feltehetően Rogán Antal miniszter közlekedési preferenciáira.

Ha megnéznék videón, hogyan alkalmaztak “előre be nem jelentett szemléltetést” a képviselők és miként reagáltak minderre és a szavazás eredményére a képviselők, itt pl. meg is teheti, de ha Fideszes politikusok folyosói hebegésére indulnak be, az is megadatik pl. itt.

Csak a Fidesz?

Lehet, hogy Orbánt ma leszavazták, de simán választást nyerne a Fidesz, ha ma kellene voksolni a közvélemény-kutatóknál – írja a 444.hu.

Oldd meg, Donald!

Ma eldől, Clinton vagy Trump lesz-e az USA elnöke. Az Index Fehér Ház blogján követhetjük az eseményeket.

false

 

Fotók: Gage Skidmore

Újabb fairtás Budapesten

Felújítás miatt nemrég bezárta a népszerű Benczúr kertet a VI. kerületi Önkormányzat. A környéken lakók szerint a felújítás első körében a fák kivagdosása vette kezdetét – írja a 444.hu. Ők már csak ilyenek, ezek a fideszek, meglátnak egy fát, s ott helyben rájuk jön a fűrészelhetnék.

Figyelmébe ajánljuk