Rogánnak az a baja, hogy nem tud elmenni

  • narancs.hu
  • 2016. június 20.

Hírnarancs

Rogánnak egyre kínosabb, Matolcsyék manipulálnak, a miskolci polgármester pedig köp a törvényre. Hírek.

Royal telephone

Míg délelőtt az volt a vezető hír az Orbán család háza táján, hogy szokatlanul magas nyomozási költséggel járt az Orbán Ráhel esküvőjéről ellopott két mobiltelefon ügye, addig délutánra már arról adott hírt a magyar bulvársajtó, hogy megszületett Tiborcz Alíz. Na de térjünk vissza egy kicsit a telefonokra. Az Átlátszó.hu-nak nyolc hónapjába telt, mire sikerült kiszednie közérdekű adatigénylés útján a Készenléti Rendőrségből (KR), hogy mennyi közpénzt költöttek el a két ellopott mobil utáni nyomozva. A több mint 12 millió forintos összeget egyébként a KR annak ellenére sem akarta közölni, hogy a titkolózást a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság jogsértőnek nevezte. Más lopási ügyekben általában egy hónap alatt eredmény nélkül zárják le az eljárást.

false

 

Fotó: MTI

Rogán és A Fontos Interjú

Rogán „Tóni” mindent megtesz, hogy tisztára mossa nevét, ezért miután Juhász Péter lebűnözőzte őt, beperelte az Együtt politikusát. Amikor viszont előkerülnek a múlt mocsarából rég nem látott alakok, hirtelen minden fontosabb lesz, mint megjelenni egy kínos szembesítésen. A gyilkosságra felbujtásáért elítélt Portik Tamás ugyanis azt állította, hogy ismeri Rogánt és szép kis történeteket szolgáltatott vallomásában a bíróságnak. Rogán pedig előre közölte, hogy nem tud elmenni a bíróságra, ugyanis halaszthatatlan külföldi elfoglaltsága akadt, amiről kiderült, hogy egy lemondhatatlan, megkerülhetetlen interjú a német Bild c. napilapnak. A valóság azonban az, hogy nem is készített senki interjút Rogánnal, pusztán egy rövid tudósítás jelent meg Rogán és Markus Söder bajor államminiszter találkozójáról, amelyben Rogántól csak három picike mondatot idéznek arról, hogy Európának össze kell tartania.

„Ha akarom, kitakarom”

– tán ez járhatott a Matolcsy Györgyhöz köthető Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány szorgos munkatársainak a fejében, amikor manipulált adatokat küldtek meg egy év pereskedés után a bíróságnak. Tóth Bertalan MSZP-s politikus ezért most feljelentést tett a legfőbb ügyésznél, mert a kiperelt adatok egy része hiányos, más része pedig manipulált. Az alapítvány igyekezett változatos módon kozmetikázni a valót, ugyanis nem csak arról van szó, hogy bizonyos mellékleteket nem küldtek el, hanem számos közérdekű adatnak minősülő információt egyszerűen kitakartak. Külön érdekesség, hogy az alapítvány eltérő információkkal küldött meg olyan dokumentumokat, amelyeket már korábban is bemutatott a bíróságnak. Ezeken az iratokon hiányzik az iktatószám, a hitelesítő aláírás képként van beszúrva, de olyan is előfordul, hogy lemaradt az aláírás képének a fele, vagy felcserélődtek az aláírók.

Miskolcon köpnek a törvényre

Miskolcon szubjektív feltételekhez kötik a szociális segélynek minősülő lakásfenntartási támogatást, amelyet erősen kifogásol a törvényes működést felügyelő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. Miskolcon ugyanis csak az kaphatja meg a támogatást, aki rendezett lakókörnyezetben él. „A kormányhivatal szerint a helyi rendeletben megfogalmazott lakásfenntartási támogatás szociális juttatásnak minősül, ezért nem fogalmazhatók meg olyan külön feltételek, amelyek az erre vonatkozó kritériumokat valamilyen más – közelebbről nem meghatározható esztétikai szemszögből – szűkíteni próbálják. Ezért a hivatal arra szólította fel a miskolci önkormányzatot, változtassa meg ezt szabályt úgy, hogy az ne legyen ellentétes a szociális törvény szellemiségével.” – írja a nol.hu, azonban Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármestere azt javasolta a helyi képviselőtestületnek, hogy ne vegyék figyelembe a törvényességi észrevételt, és hagyják hatályban azokat a feltételeket, amelyeket a kormányhivatal kifogásolt.

Figyelmébe ajánljuk