A szabad szó bajnokai: Spédertől Simicskához kerül az Index?

  • narancs.hu
  • 2016. június 21.

Hírnarancs

Lajosunknak vidor most a kedve! Kivel beszélt Spéder? Itt egy Balogh, ott egy Balog. Támad a tripper! Hírek.

Mit akar Orbán az EU-tól?

Módosítaná Csehország, Lengyelország és Magyarország egyebek mellett például az eurózónára vonatkozó uniós szerződéseket – írta diplomáciai forrásokra hivatkozva a Times.

false

Beárazott nőverés helyett...

Tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott súlyos testi sértés bűntette miatt másodfokon az exfideszes, vak komondoros Balogh József, aki úgy megverte 3 éve élettársát, Terikét, hogy eltörött az orr- és járomcsontja is. Első fokon 420 ezer forintos pénzbüntetést szabtak ki Fülöpháza polgármesterére, de a másodfok kevesellte ezt. Itt az ideje, hogy lemondjon polgármesteri címéről Balogh, mert az ítélet értelmében most már tényleg méltatlanná vált annak betöltésére.

Nem baj, ha nem használja senki

Van baj a felcsúti kisvasút körül. Megy a gőzös, csak utasa nemigen akad. De Csepreghy Nándor államtitkár szerint nincs gond, pofára sem esett senki, mert a kormány sosem ígért napi több ezer utast e vonalra. A kisvasút költségeinek 80 százalékát meglepő módon az EU finanszírozta, ezért Jávor Benedek bejelentése tett az EU csalás elleni hivatalánál, az OLAF-nál és a Bizottságot is megkereste az ügyben. A számokkal bemutatott érdekes bűvészmutatvány kapcsán a Villámnarancs a hazugságról szőtt hazugság problematikájáról szól e tárgyban, na meg arra vár, hogy mit lép Révész Máriusz mint kisvasútügyi kormánybiztos.

false

Brüsszelnek üzennek

Az utolsó akadály is elhárult: az Alkotmánybíróság elutasította kedden a kvótáról szóló népszavazást támadó indítványokat – jelentette az MTI. Ez azt jelenti, hogy az államfő kiírhatja a népszavazás időpontját. A kérdés az lesz, hogy „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”.

Halló, ki beszél?

Spéder Zoltán Orbán Viktor miniszterelnökkel és Rogán Antallal folytatott beszélgetéseinek hangfelvételeit is lefoglalta a rendőrség az FHB igazgatósági elnökének villájában tartott házkutatás során a rendőrség – írja a Magyar Nemzet „a nyomozás menetét jól ismerő, megbízható” forrására hivatkozva. Arról, hogy Spéder villájában hangfelvételeket foglaltak le, szintén a Magyar Nemzet számolt be még hétfőn. A rendőrség nem kommentálta a lap értesüléseit.

Vételi opciója van?

false

Simicska Lajos megveszi az Indexet? Simicska lapja, a Magyar Nemzet így ír a felvetésről: „Tegnap Simicska Lajos egy zártkörű vezetői értekezleten kijelentette: nem engedhető meg az, hogy az ország egyik vezető internetes médiája az Orbán–Habony páros irányítása alá kerüljön.

Hogy miként kíván fellépni az üzletember (...) annak érdekében, hogy ez ne következzen be, az értekezleten nem részletezte. Ám kijelentése mindenképpen figyelemre méltó annak tükrében, hogy az utóbbi napokban a sajtóban több olyan információ is napvilágot látott, miszerint az Index hamarosan Simicska Lajos tulajdonába kerülhet.” Várjuk nagyon.

 

Támogatja-e vajon Balog Zoltán az otthon szülést?

Az otthon szülés szabályozását kritizálja az ombudsman. Székely László jelentésében azt írja, hogy az állam túl sok adminisztratív és pénzügyi akadályt gördít azok elé, akik nem kórházban akarják világra hozni a gyermeküket – derül ki az Index cikkéből. Székely megállapításai szerint a társadalombiztosítás egyáltalán nem támogatja az otthon szülést, pedig annak kiadásai megközelítik a kórházban kísért szülés költségeit. Az állam ezáltal nem teljesíti a várandós nők önrendelkezési jogának védelmével összefüggő kötelezettségeit. Ezért az ombudsman szerint a valós választás védelmében a szabályozás kiegészítésére, a méltányos módon történő támogatás megteremtésére van szükség, a jelenlegi gyakorlatban ugyanis sok az indokolatlan akadály, a jogi bizonytalanság. Székely László felkérte az emberi erőforrások miniszterét, tekintse át a rendelet szabályait és fontolja meg, hogy a várandós nők számára méltányos társadalombiztosítási finanszírozás megteremtésével az otthonszülés valódi alternatívaként lehessen választható. Vagyis Balogh Zoltán tehetne valamit az otthon szülés emancipációjáért. Rohanni fog.

A nagy tripperrejtély

Legfrissebb adatok szerint hazánkban egyetlen hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, így csak idén 396 gonorrhoeás és 182 szifiliszes beteget jelentettek. A statisztika hosszú távon is jelentős növekedést mutat – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap megkeresett több szakértőt is, de furcsamód senki sem akart nyilatkozni az ügyről. Emberek, használjatok óvszert!

Figyelmébe ajánljuk