Rádió

Kulissza extra - Semjén Zsolt

  • - krusovszky -
  • 2014. július 14.

Interaktív

A műsorleírás szerint a Kulissza lényege: "Tények, titkok, történések. Minden, ami a hírek mögött van. A napi aktualitások kifejtése." Gondolná az ember, hogy akkor a Kulissza extra még inkább az aktualitásokra megy rá, ám e helyett a hétfői adás csupa egyetemes igazsággal hinti meg az étert.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszél (van egy riporter is, Szépvölgyi István, de ő nem sok vizet zavar alkalmankénti alákérdezéseivel), csak arra nem jövünk rá az istennek sem, hogy miért most? Nem pünkösdről van szó (csak egyszer említik), nem is a kormányalakításról közvetlenül, sőt, még az sincs kimondva, hogy a pár napja "lezajlott" nemzeti összetartozás napja adná az apropót.

Pedig van ám itt szó összetartozásról! "Az jut eszembe - veti fel Szépvölgyi -, amit még 2010-ben a miniszterelnök úr is mondott, hogy az, amit a Jobbik képviselt, hogy ugye Trianont vissza (sic!), az az út nem járható. Most viszont a diplomáciai út, amit a kormányzat választott, úgy látom, hogy ugyanazt az eredményt hozza, csak nem rossz szájízzel." Semjén pedig hárít is meg nem is, a kettős állampolgárságról beszél, de a végén csak hozzáteszi: "Persze vannak még olyan dolgok, amikre gondolni lehet, de nem kell róla minden percben beszélni." ' maga mindezt viszonylag jól érthető hangerővel mondja ki.

Sajnos nincs hely, hogy minden csúcspontját kiemeljük a diszkusz-sziónak, így már csak egyet említünk: "A Ratzinger-Habermas-beszélgetés: ennek számomra az a tanulsága - fejti ki Semjén -, hogy ez a balliberális világ pont azokat az értékeket korrodálja és rombolja, amin magán az egész társadalom nyugszik. (...) Ezért gondolom azt, hogy amikor mi a keresztény értékeket védjük, akkor magát a normalitást védjük." Hát, ezt jól megértette. Ilyen a mi miniszterelnök-helyettesünk, sőt ilyen a mi hazánk. Mégis igazuk van a műsorkészítőknek, ehhez az egészhez már nem is kell apropó.

Lánchíd Rádió, június 9.

Figyelmébe ajánljuk