Szüret 2023/46.

  • Narancs
  • 2023. november 15.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Az a vezetés, amelyik ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti, tehát ők nem a mi embereink.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

CEMENT   MÁSKÉNT   LEGENDÁS   HIÁNYPÓTLÓ

 

A nemzetért dolgozni mindenkor betonszilárdságú tartást ad. Ez teheti a nemzetünket is „tartásos nemzetté” – mondta Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó. (…) Szili Katalin beszélt arról is, hogy a Rákóczi Szövetség által az elmúlt három évtizedben épített közösségek a „nemzet cementjévé” váltak. Ez a közösségépítő munka soha nem fejezhető be, nem zárható le, ma is sikerrel folytatódik mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában – fűzte hozzá.

MTI

Az egyházi óvoda nem teológiai ismereteket ad át, de bizonyos vallásos érzékenységet, nyitottságot már a legkisebb korban is meg lehet éreztetni a gyerekekkel – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen. (…) Semjén Zsolt úgy vélekedett, az egyházi oktatási-nevelési intézmények különleges ereje, hogy „tisztában vannak az ember antropológiájával”, test, szellem, lélek összetettségével, egységével. Az ilyen intézményekben a testet a tornaterem, a szellemet a könyvtár, a lelket a kápolna szimbolizálja.

MTI

A házelnök azt mondta: napjainkban az európai embereknek a józan észre való képességét, a normalitást akarják megtörni és felszámolni egy ideológiai-mentális agresszió eszközével azok, akik úgy remélik, hogy ennek a hatalomtechnikai műveletnek a nyertesei lehetnek. Az Európában most „kibontakozó agresszióra” példaként hozta az 1966 és 1976 között Kínában „dúló” úgynevezett kulturális forradalmat. Akkor hivatalosan ez volt a neve „a mai európai önpusztításhoz hasonló kínai öngyilkossági kísérletnek” – mondta Kövér László.

MTI

A filmügyi kormánybiztos arról is beszélt, hogy Magyarország a magas minőségű filmek és a tévésorozatok számára ugyancsak megnyitotta kapuit. „Magyar filmmel nem könnyű jelen lenni az amerikai vagy a nemzetközi filmes piacon, de ha partnerekre, produceri és forgalmazó társakra találunk, egyre magasabb pozíciókba kerülhetünk, mert a kapacitásunk elég nagy ezen a területen.”

Index.hu

Kivételes művészetéről, családi drámákról és súlyos betegségéről is beszélt a Nemzeti Színház nagy színésze, Blaskó Péter, a Nemzet Művésze a Századvég YouTube-csatornájának, a Kontextusnak adott interjújában. Részletesen elmondta, hogyan állt bosszút rajta Alföldi Róbert, amiért nem vette át a Kossuth-díjat Gyurcsány Ferenctől, és persze azt is, hogy mit gondol a mai világról vagy éppen arról, hogy miért veszélyes ma kereszténynek lenni.

Az Origo.hu ajánlója

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.