Több megyében és Budapesten is elfogytak az oltási időpontok

  • narancs.hu
  • 2022. július 11.

Katasztrófa

De elvileg más módon is lehet oltakozni, időpont nélkül vagy a háziorvosnál.

Úgy tűnik, a koronavírus újbóli megjelenése miatt sokan regisztrálták magukat emlékeztető oltásra júliusban. Így több megyében már nem is engedi az elektronikus rendszer a regisztrációt, mert elfogytak az előre foglalható helyek – írja a hvg.hu.

A lap összefoglalása szerint Budapest, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyében nem lehet már online időpontot foglalni erre a hónapra.

Elvileg ez nem jelenti azt, hogy ne lehet más módon oltakozni. A kormányzati tájékoztató oldal szerint a kórházi oltópontokra pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is, de a háziorvosoktól, házi gyermekorvosoktól is kérhető az oltás.

Mint ismert, az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek és a veszélyeztetetteknek.

(hvg.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk