Hadházy nyomán vizsgálódik az OLAF Mezőcsáton

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Kis-Magyarország

A 600 millió forintból épített gyümölcsfeldolgozó továbbra sem működik, de a törött táblát, amely a beruházást hirdeti, levették.

Több, uniós pénzből épült gyümölcsfeldolgozó üzemmel együtt a mezőcsátiról is közölt információkat Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő 2022 októberében.

Akkori Facebook-bejegyzése arról szólt, hogy 250 millió forintért épp árulják a Mezőcsáton elvileg 600 millió forintból – Hadházy becslése szerint legföljebb 50 millióból – megépített gyümölcsfeldolgozót. A képviselő azt írta, hogy bár a cég honlapja attraktív, a helyiek szerint igazi termelés nem folyt a helyszínen, és „itt már nem csak sejteni lehet, hogy az üzemet nem fogják soha működtetni, hanem tudni is lehet, hogy az egész hóbelevanc nettó pénzlenyúlás”.

Szerinte „a nevetséges, 600 milliós költségvetést először egy 500 milliós gépbeszerzéssel akarták lefedni – néhány kis kapacitású fagyasztva szárító berendezést, egy meggymagozót, egy szilvamagozót vettek volna ennyiért –, de végül a közbeszerzés eredménytelen lett. Ehelyett 50 millióért megvették majdnem ugyanezeket a gépeket. A nagy kérdés, hogy hová lett a maradék pénz. Az viszont nem kérdés, hogy már soha nem lesz meg, a cég ugyanis felszámolás alatt van.”

Mezőcsát pedig ott tart, hogy az ipari parkban, amelyre másfél milliárd forintot költöttek, egy autómosó működik. 

Akkori látogatásakor több fotó is készült, többek között a törött tájékoztató tábláról.

 
 
 A képviselő csütörtökön arról számolt be, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF az ő bejelentése nyomán vizsgálatot indított a mezőcsáti gyümölcsfeldolgozó ügyében.
Nemrég ismét arra járt, és azt látta, a parkban továbbra sem folyik termelés, az autómosó viszont rendületlenül működik, a törött táblát pedig eltávolították. 

 A címlapkép forrása a képviselő Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.