Így ívelt fel a karrierje a Fideszben a sikkasztásért elítélt Fodor Ibolyának

  • narancs.hu
  • 2014. december 6.

Kis-Magyarország

Fodor Ibolya azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy lehazaárulózta az ellenzéki tüntetőket. Az RTL Klub kiderítette: a Fidesz képviselőjét korábban sikkasztásért ítélték el.

Fodor Ibolya pécsi fideszes képviselő, aki korábban lehazaárulózta a kormány ellen tüntetőket, az RTL Klub péntek esti Híradója szerint 12,5 millió forintot sikkasztott egykori munkahelyén, amiért 2003-ban jogerősen el is ítélték, jogerősen egy év hat hónap börtönbüntetést kapott. Fodor – aki a pécsi önkormányzat népjóléti és sportbizottságának tagja – a Híradó szerint 1999-ig könyvelőként dolgozott a helyi lapnál. A műsorban Balogh Zoltán, korábbi kollegája azt nyilatkozta: nagyon sokan tudtak arról, hogy Fodor egy éven át elektronikus úton utalt pénzeket akkori férjének, aki egy terjesztési ügynökséget vezetett, a hiányt akkor vették észre, amikor Fodor felmondott. A hvg.hu ismertetése szerint a cég feljelentést tett Fodor ellen, aki a Híradónak telefonon azt nyilatkozta: számviteli fegyelem megsértése miatt próbára bocsátották, ezt nem titkolta, a többi pedig rágalom. Az RTL Klub Híradója a Pécsi Törvényszéktől úgy értesült, hogy a bíróság Fodort bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt jogerősen egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte, volt férje pedig két év letöltendőt kapott, ez pedig nem egyezik Fodor állításával.

Eddig a friss hír.

Korábbi cikkünkben részletesen ismertettük Fodor Ibolya felívelő karrierjét a Fideszben. Jöjjön ez!

Fodor Ibolya útja a hazaárulózásig

De ki is az a képviselő, aki miatt a baranyai megyeszékhelyen utcára vonultak az eső dacára is?

Fodor Ibolya 2008 környékén tűnt fel a pécsi közéletben egy kertvárosi civil kezdeményezés vezetőjeként: a helyiek egy halálos közlekedési baleset miatt követelték a forgalmi rend

átalakítását. Ezek után a pécsi lakosok ingyenes helyi parkolása ügyében szervezett népszavazást, majd 2009 tavaszán független jelöltként kacérkodott az indulással a tragikus balesetet szenvedett Toller László volt pécsi polgármester országgyűlési mandátumáért kiírt időközi választáson, ám ezen végül nem indult el.

false

 

Fotó: MTI

Politikai ambíciói azonban nem hagytak alább, 2010-ben Seres Mária mozgalmának megyei szervezőjeként bukkant fel, csak hogy februárban már szakított is a minipárttal; a zavaros ügyben Seres Mária is megszólalt, állítása szerint Fodor nem is volt a Civil Mozgalom tagja, nemhogy annak megyei vezetője.

Fodor 2010 nyarán már a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK) vezetőjeként tárgyalt a fideszes városvezetéssel, egyesülete ősszel megkapta a Melinda park fenntartásának feladatát az addig azt végző alapítványtól, jelentős anyagi támogatás mellett, 2012 elején pedig az első békemenet pécsi szálából is kivette a részét.

A fokozódó politikai aktivitás mellett az egyesületi elnöknek arra is jutott ideje, hogy anyukaként megvédje a pécsi közétkeztetést átvevő cég főztjét a „balos rémhírterjesztőktől” – a megvédett Hungast Dél-Magyarország Kft. mellékesen több szálon is kötődik a Fideszhez.

A mai napig erősen baloldali érzelmű, a baranyai egyes számú választókerület tetemes részét alkotó Kertváros megszerzésére nagy erőket fordított a Fidesz, a bőkezűen támogatott KÉK rendezvényein a tavaszi kampány idején rendszeresen felbukkant Csizi Péter, a Fidesz képviselőjelöltje, aki végül el is tudta hozni az eredetileg balra húzónak ítélt körzetet. Forrásaink szerint Fodor önkormányzati képviselő-jelöltsége az országgyűlési kampányban végzett munkájának volt köszönhető, noha a kifejezetten alacsony részvételi arány mellett elért 34 százalékos eredmény nem épp kiemelkedő népszerűségről tanúskodik. Azonban a győzelemhez a baloldal széthúzása miatt ez is elég volt, bár ennek most már talán nem feltétlenül örülnek a Fideszben.

Figyelmébe ajánljuk