Inzultáltak egy képviselő nőt a szentgotthárdi fürdőben az ott dolgozók

  • narancs.hu
  • 2017. március 23.

Kis-Magyarország

Az asszonyt többen is bántalmazták egyszerre. Könnyű testi sértés miatt tett feljelentést.

Nagyon durva dolgok történtek kedd este a szentgotthárdi fürdőben. Szalainé Kiss Edina városi képviselő egy karbantartási munkát ment be ellenőrizni, ám a helyszínen többen szidalmazták, majd bántalmazták is a politikust. Szalainé a rendőrségen könnyű testi sértés miatt tett feljelentést, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett – a hírt egy Vas megyei hírportál tette közzé.

false

 

A cikkben videón megszólal maga a sértett is, aki rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a történtek miatt, valamint a műszaki és az ügyvezető igazgató felmentését. Szalainé szavaiból az is kiderül, a képviselő arra gyanakszik, hogy a fürdő vezetése megdézsmálhatta a városi fürdő kasszáját, ezért csalás miatt is feljelentést tett. „Az évek óta esedékes, legnagyobb karbantartási munkák kezdődtek meg a napokban, amelyek létfontosságúak a szentgotthárdi fürdő további működéséhez, ezért a város egyik legfontosabb érdeke, hogy ezek a munkálatok a korábbi tervek szerint folyjanak, és határidőre befejeződjenek” – mondta el a closer.hu-nak Szalainé arról, hogy miért ment a fürdőbe.

Frissítés

Szalainé Kiss Edinát telefonon értük el.  A gotthárdi képviselő-testület független tagja magyaranarancs.hu-nak elmondta, hogy március 21-én, kedden szeretett volna bemenni a fürdőbe tájékozódni a felújítás haladásáról, és fényképet készíteni egy látványos munkáról,  akkor éppen alpinisták dolgoztak az épület kupolájában.

Ezt a fürdő egyik alkalmazottja nehezményezte – mondván munkaterület – sőt  fizikai erővel (lökdöste, blúzát eltépte), részben személyének és a családjának szóló fenyegetéssel próbálta meg a helyi politikust kiebrudalni a fürdőből.  Szalainé tájékoztatta a dolgozót, hogy mint képviselőnek, és mint a fürdőt is felügyelő önkormányzati bizottság tagjának joga van bármikor bemenni az önkormányzati tulajdonú épületbe, és bármit dokumentálni is, annál is inkább, mert a város 10 millió forinttal beszállt a fürdő felújításába. Az egyébként jól megtermett férfi dolgozó ezt figyelmen kívül hagyta – tudtuk meg a képviselőtől.  A dolog addig fajult, hogy Szalainé egy irodába menekült, hangos segélykiáltására hívtak mentőt és rendőrt.

Van azonban előzménye annak, hogy a fürdőben nem fogadták szívélyesen a képviselőt.  Március 14-én a város jegyzőjével és a polgármesteri hivatal egy másik tisztviselőjével feljelentést tett folytatólagosan elkövetett sikkasztás ügyében. Ugyanekkor a NAV-nál közérdekű adatbejelentéssel éltek. Arról, hogy milyen tényekre alapozták a sikkasztás gyanúját, egyelőre nem kívánt nyilatkozni a képviselő.

Szalainé Kiss Edina lapunknak megjegyezte, hogy fia (aki egyébként a Closer.hu portál főszerkesztője) egyetemista, úszómesterként a fürdőben dolgozik, ami már eleve szálka volt a fürdő egyes munkatársainak szemében, voltak, akik úgy vélték, kémkedni küldte a fiát a fürdőbe. Egyelőre arról nincs információnk, hogy a rendkívüli közgyűlést össze hívja-e Huszár Gábor polgármester.

Telefonon kerestük a fürdőt üzemeltető cég ügyvezetőjét, nem értük el, e-mailben elküldött kérdéseinkre várjuk válaszát.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.

Gender a manézsban

A férfi és női szerepkör átalakulása lerágott csont, olyannyira, hogy a nemek szerepkörének egyik legmeghatározóbb új kihívása az, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk az átalakulásukról szóló históriát. Nagyon nehéz olyan irányból közelíteni meg a témát, amely (legalább az egyik nemnél) ne szemforgatásba vagy köldöknézegetésbe torkollna.

Teljes elsötétítés

Jánd falujának és az ország 4113. sz. útjának a szélére a korábbi „Isten hozott” vagy valami hasonló szöveget mutató tábla helyére kiraktak egy újat, amelyre ékes külföldi nyelven a következőket pingálták: „No Migration, No Gender, No War” – számolt be az ATV híradója.

Ki vannak fizetve

A múlt kedden jelentette be Magyar Péter, hogy péntek délutánra tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, s azon a kormány lemondását fogja követelni, amiért máig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekmények áldoza­taitól.

„Egy névtelen feljelentés miatt”

2021. február 5-én hajnalban rájuk tört a rendőrség, ezután döntöttek úgy a férjével, Szász János rendezővel, hogy Amerikába költöznek. Semmijük sem volt, mindent maguk mögött hagytak. Harminc év színészi pályafutás után egy idegen országban talált új hivatást.

Csak nyelvében élne

  • Domány András

Śląsk lengyelül, Schlesien németül, Slezsko csehül, Ślůnsk sziléziai nyelven – Lengyelország délnyugati csücskének nem csak a múltja hányatott, a jelene sem könnyű. A helyi, alapvetően lengyel tudatú kisebbség és annak nyelve körüli, több évtizedes vita újraéled, mert a szejm regionális nyelvvé nyilvánította a sziléziait. Kaczyński hülyéinek több se kellett.

Lehetnénk barátok

„Pedig barátok is lehettünk volna!” – viccelt pénzügyes kollégánk, és mindenki nevetett. A busz kikanyarodott a repülőtéri útra. A nagyjából harmincfős küldöttség, amelyben ott volt az összes minisztérium európai ügyekért felelős vezetője, elindult haza. Fáradtak voltunk, de bizakodók.