Összeveszett Mészáros Lőrinc a legfontosabb bizalmasával, azaz Csík úrral?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 22., 15:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Állítólag Csík Zoltán exrendőr egyszerűen lelépett.

Újra felcsúti cikkel jelentkezik a legfrissebb Magyar Narancs. Ebben azt vizsgáltuk meg, hogy milyen közös, látható pontok vannak az Orbán-, illetve a Mészáros-vagyon között.

false

 

Fotó: MTI

 

A cikk egyik mellékszálában foglalkozunk Mészáros Lőrinc bizalmasával, Csík Zoltánnal is, aki – és jöjjön innen Magyar Krisztián és Rácz Tibor cikke – „informátoraink szerint összekülönbözhetett Felcsút polgármesterével. A korábban gyilkosságis Csík, aki a 90-es években a sztárnyomozó Doszpot Péterrel üldözte a bűnt, jelenleg számos olyan céget vezet, amely a Mészáros család teljes vagy résztulajdonában van. Csík az Opimus-csoport több cégében is szerepet kapott már akkor, amikor a felcsúti polgármesternek hivatalosan még „semmi köze” nem volt a Mediaworks felvásárlásához. Az exzsaru érdekeltsége jelent meg először több olyan vidéki szálloda környékén, amelyet Mészáros Lőrinc­hez kötnek. Csík rövid idő alatt több Mészáros-cégben igazgatósági tag vagy ügyvezető lett, de a felcsúti polgármester ügyleteire rálátó forrásaink azt állítják, ez a közeljövőben megváltozhat, ugyanis néhány hónapja – a pletykák szerint – elszámolási viták miatt megromolhatott Mészáros Lőrinc és Csík Zoltán viszonya. A milliárdos üzletember bizalmasát a közeljövőben fokozatosan megpróbálhatják kivonni a cégek egy részéből. (...)

Csík Zoltánt hiába próbáltuk, nem sikerült elérnünk – mindenesetre a (volt) bizalmastól idén januárban egy cég már átkerült Mészáros Lőrinc legnagyobb építőipari vállalkozásához, a Mészáros és Mészáros Kft.-hez. A Wellneshotel Építő Kft. korábban Csíké és az egyik cégéé, a Scentrum Kft.-é volt. A 2015-ben alaposan feltőkésített Wellnesshotel – csakúgy, mint a Scentrum – székhelye egy budaörsi gigatelek. A 19 ezer négyzetméteres ingatlanra bejegyzett 4,7 millió eurós (1,45 milliárd forint) jelzálog-követelés jelenleg egy bizonyos Kovik 2008 Kft. tulajdonában van, amely Csík Zoltán résztulajdonában áll. (...)”

Legfrissebb felcsúti cikkünket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 22., 15:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  kikiroller
  2017. március 22., szerda 23:01
  Ez nem magyarázza még teljesen a Csíki Sör ügyet.
 2. 1
  Valakicske
  2017. március 22., szerda 17:03
  Már megint ez a túlzás ... nem a Lőrével veszett ez össze, hiszen annak halvány fogalma sincsen arról, mi van a nevén, mi nincs, ergo "elszámolási vitába" sem tud keveredni.
  A Dagadt háttérjogászcsapatával, vagy magával a Dagadtal keveredhetett vitába - nem a szenespince sötétségű strómannal.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs