A német kormány rezsipénzt ad a lakosoknak, emelik a családi pótlékot és a lakhatási támogatást

Külpol

65 milliárd eurós csomagot állítottak össze válság ellensúlyozására.

Olaf Scholz kancellár vasárnap tartott sajtótájékoztatót, a koalíciós egyeztető tanács hajnalban véget ért ülésén kidolgozott megállapodást mutatta be. Mint mondta, az idei harmadik tehercsökkentő csomag nagyobb, mint az első kettő együtt.

Emelik a többi között a családi pótlékot, a lakhatási támogatást, és a munkaviszonyban állók után a nyugdíjasok és a diákok is kapnak 300 euró, valamint 200 euró egyszeri támogatást az energiaköltségekre.

Bevezetnek egyebek mellett egy úgynevezett áramárféket is. Ez azt jelenti, hogy a háztartások és a kis-, valamint közepes méretű vállalkozások egy meghatározott mennyiségig, az úgynevezett alapfogyasztásig kedvezményes áron kapják a villamos energiát.

A kancellár a Liverpool FC angol labdarúgó egyesület himnuszaként ismert dal címadó sorát idézve hangsúlyozta: továbbra is érvényes az az alapelv, hogy „You'll never walk alone” (Sosem maradsz magadra).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk