A németek már kimondják: Trump gyengíti a Nyugatot, fel kell lépni ellene!

  • narancs.hu
  • 2017. május 29.

Külpol

Bűntárssá válik, aki nem így tesz.

Úgy tűnik, nem mentek túlságosan jól a dolgok a G7-csúcson, ugyanis Angela Merkel tegnap arról beszélt, hogy Németországnak és Európának saját kezébe kell vennie a sorsát, nem támaszkodhat teljes mértékben a partnereire. Ma pedig német hírportálok szerint Sigmar Gabriel külügyminiszter azt mondta, hogy Donald Trump politikája gyengíti a Nyugatot, ezért

fel kell lépni ellene.

Az MTI szerint a szociáldemokrata (SPD) politikus azt a kifejezést használta, hogy „bűntárssá” válik, aki nem lép fel Donald Trump politikájával szemben.

Merkel és Trump az olaszországi Taomirnában

Merkel és Trump az olaszországi Taorminában

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

„A világ legfejlettebb országait összefogó G7 csoport vezetőinek találkozója nem csak egy rosszul sikerült csúcsértekezlet volt, a történtek sajnos az erőviszonyok átalakulását és azt mutatják, hogy az Egyesült Államok az elnök tevékenysége miatt kihull a fontos nemzetek sorából. Így a Nyugat kisebb, vagy legalábbis gyengébb, mint a Donald Trump előtti időkben” – hangoztatta Sigmar Gabriel.

A külügyminiszter szerint Trump „rövidlátó politikája ellentétes az Európai Unió érdekeivel, mert felerősíti a menekültek Európa felé irányuló áramlatát, a klímavédelmi politika akadályozásával pedig felgyorsítja a globális éghajlatváltozást, egyre több fegyvert értékesít válságövezetekben és felszítja a vallások között konfliktusokat”.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk