Merkel nagyon csalódott, és lemondott a partnerekről

  • narancs.hu
  • 2017. május 28.

Külpol

Angela Merkel vasárnap beszédet mondott a München melletti Truderingben pártja és annak testvérpártja a bajor CSU közös rendezvényén, ahol meglehetősen drámaian fogalmazott az Európai Unió jövőjét illetően. Az előző nap véget érő G7 csúcstalálkozóra utalva Merkel úgy fogalmazott, hogy elmúlóban van az a korszak, amelyben Németország és az EU maximálisan támaszkodhatott partnereire.

Éppen ezért a kancellár szerint az európaiaknak saját kezükbe kell venniük a sorsukat. Annak ellenére, hogy fontosnak tartja az Egyesült Államokkal és az EU-ból távozó Nagy-Britanniával, illetve Oroszországgal a jó kapcsolat ápolását, azt hangsúlyozta, hogy érdemben nem számíthat rájuk. "Tudnunk kell, hogy nekünk kell megharcolnunk a saját jövőnkért" – idézi szavait az MTI.


Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?