Az oroszok elfoglalták Szeverodonyeck felét

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 31.

Külpol

De még védekezik a város.

Olekszandr Sztrjuk, a Luhanszk megyei Szeverodonyeck katonai adminisztrációjának vezetője kedden az ukrán televízióban azt közölte, hogy a város felét "az oroszok vonták irányításuk alá", ám hozzátette, hogy a harcok jelenleg is tartanak.

"A város még mindig védekezik. Még mindig ukrán" - fogalmazott a százezres lakosságszámú település vezetője. Az orosz csapatok jelenleg a városra koncentrálják offenzívájukat.

Sztrjuk felhívta a figyelmet arra, hogy a jelen helyzetben lehetetlen kimenekíteni a civileket, akiket arra kért, "vonuljanak fedezékbe."

Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese kedden kevesellte az EU vezetői által jóváhagyott hatodik Oroszország elleni szankciós csomagot.

"Ha engem kérdeznek, a szankciók túl lassúak, túl későn jönnek, és még mindig nem elegendőek" - fogalmazott.

A csomag rendelkezik egyebek között az orosz kőolaj uniós importjának részleges leállításáról és három nagy orosz állami tulajdonú műsorszolgáltató uniós szolgáltatásának betiltásáról, továbbá az Ukrajnában elkövetett háborús bűnökért felelősöket is a megszorító intézkedések hatálya alá vonja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk