Izraelben már vádemelésre készülnek Netanjahu felesége ellen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. szeptember 8.

Külpol

Lehet, hogy egy kamuszakács miatt kell bíróság elé fáradnia Bibi házastársának?

Az izraeli legfőbb ügyész mérlegeli a vádemelés lehetőségét Szára Netanjahuval, a miniszterelnök feleségével szemben a kormányfői rezidenciával kapcsolatos pénzügyi szabálytalanságok ügyében - jelentette be pénteken az igazságügyi minisztérium a távirati híre szerint.

A hír úgy folytatódik, hogy az izraeli közszolgálatit rádió pénteki adása szerint csalás, hűtlen kezelés és bizalommal való visszaélés szerepel a lehetséges vádpontok között. Szára Netanjahu a gyanú szerint egyebek közt hamisan azt jelentette, hogy a rezidencián nincs szakács, s ennek alapján éveken át drága vendéglőkből rendelt ételeket 359 ezer sékel (mintegy 28 millió forint) értékben.

Szára és Bibi

Szára és Bibi

Fotó: MTI

A Netanjahu- család médiához eljuttatott válasznyilatkozatában a kormányfői rezidencia elbocsátott gondnokát, Meni Naftalit vádolta a szabálytalanságok elkövetésével. Menesztése után Naftali munkajogi pert és jelentős összegű kártérítést nyert Szára Netanjahu ellenében, akit a munkavégzése közben vele szemben tanúsított embertelen és megalázó bánásmóddal vádolt.

Figyelmébe ajánljuk